25 januari 2021

PSV dient klacht in bij de UEFA

3 min read

VOETBAL- Fans zouden rond de wedstrijd van PSV tegen Sporting Portugal zonder aanleiding en onvriendelijk opgepakt zijn door de Portugese politie. De wedstrijd eindigde met 4-0 verlies voor de Eindhovense club.

“We zijn erg geschrokken. De politie was dermate agressief dat we er melding van hebben gemaakt”, aldus woordvoerder Thijs Slegers.

Na de nederlaag werden de ruim 2200 PSV-fans ‘met onnodig strakke hand het bezoekersvak uit gedirigeerd’, stelt de perschef. “Als iemand een pas buiten de groep zetten, kreeg je meteen een tik.”

Sporting Portugal liet volgens Slegers weten dat bij wedstrijden een speciale politie eenheid in actie komt om trammelant te voorkomen. Voor de strakke aanpak zou echter geen enkele aanleiding zijn geweest.

Volgens Slegers verbleven de supporters van PSV al dagenlang zonder problemen en ongeregeldheden in de hoofdstad van Portugal. PSV-supporter Danny van Herpen erkent dat de sfeer voor het duel niet prettig was.

“Je werd meteen ingesloten door een cordon agenten. Die kwamen ook tussen de supporters staan. En als je een stap verkeerd zette, kreeg je een duw.”

“Ik dacht echt: moet dat nou zo? Dit heb ik nog nooit zo meegemaakt. Ik voelde me niet onveilig. Maar het was wel wat beklemmend.”

©Hoogland Producties / Sven Fotografie
©Pixabay

Geef een reactie