21 oktober 2021

Fataal ongeluk in Lelystad

5 min read

LELYSTAD – Gisteravond is er een ongeluk gebeurd op de Larserdreef in Lelystad. Bij het ongeluk zijn er meerdere gewonden en twee doden gevallen. Bij het ongeval waren meerdere voertuigen betrokken. Hulpdiensten waren massaal ter plaatse, er werd ook een traumahelikopter ingezet. Het is nog niet duidelijk hoeveel gewonden er zijn.

Het ongeluk gebeurde rond 18:15 uur vrijdagavond. Een Toyota Aygo en een witte Range Rover, kwamen met elkaar in botsing op het kruispunt van de Larserdreef met het Delfland. In beide auto’s zaten drie personen. In de Toyota Aygo zaten drie inwoners van Lelystad, een 67-jarige man, zijn 63-jarige vrouw en een 4-jarig jongetje. De man en zijn kleinzoon zijn hierbij om het leven gekomen, de vrouw is zwaargewond naar een ziekenhuis vervoerd. De Range Rover werd bestuurd door een 26-jarige man ook uit Lelystad. Zowel hij als zijn twee mannelijke passagiers uit Lelystad en Rhoon van 22 en 27 jaar oud, zijn ter controle naar een ziekenhuis vervoerd. Deze bestuurder is door de politie aangehouden op verdenking van overtreding van artikel 6 van de Wegenverkeerswet. Hij is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Bij hem zijn testen afgenomen, waaruit is gebleken dat hij niet onder invloed was van alcohol of drugs.

Bij het ongeval, hebben omstanders direct hulp geboden. Ondanks de heftigheid van dit tragische ongeval, hebben zij veel waardevolle dingen kunnen doen voor zowel de politie als de slachtoffers. De politie spreekt daarvoor veel dank uit. Iedereen die daaraan behoefte heeft, krijgt uiteraard zorg en begeleiding aangeboden.

Het opsporingsteam is in het bijzonder op zoek naar iedereen die een van de betrokken auto’s voor het ongeval heeft zien rijden in Lelystad of in de omgeving van die plaats. Heeft u gisteren, vrijdag 29 november, een witte Range Rover zien rijden? Zijn u in het bijzonder zaken opgevallen? Neem dan contact op met het opsporingsteam verkeer van de politie Midden-Nederland.

Hoewel veel mensen hun verhaal al bij de politie hebben gedaan, kan het zijn dat u iets heeft gezien of heeft gehoord wat de politie kan helpen bij het onderzoek naar de toedracht van dit tragische ongeluk. Ook als u de politie al heeft gesproken, maar u herinnert zich details of zaken die u nog niet heeft verteld, bel dan opnieuw. Tenslotte komt de politie ook graag contact met mensen die beschikken over beelden, bijv. van een dashcam. Bel in alle gevallen met het opsporingsteam verkeer via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, via 0800-7000. Ook kunt u onderstaand tipformulier invullen. Mocht u behoefte hebben aan emotionele begeleiding naar aanleiding van dingen die u heeft gezien of gehoord, neem ook dan contact op met de politie. Die zal u in contact brengen met Slachtofferhulp.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie
©Politie.nl

Geef een reactie