16 oktober 2021

Benefietconcert ”Veur de Boer’n” groot succes (+fotoreportage)

3 min read

AALTEN – Zondag 25 november was het dan eindelijk zover, het benefietconcert ”Veur de Boer’n” in De Hofnar in Aalten.

Het aantal bezoekers viel wat tegen, maar desondanks werdt het een wild boerenfeest, waarbij de strobalen letterlijk door de lucht vlogen, zo erg dat de zaal rond 19.00 ontruimd moest worden wegens brandgevaar. Een klein uurtje later kon de zaal weer open en kon de volgende band het podium betreden, om hun spectaculaire show neer te zetten met vuur en vuurwerk.

Jan Huzen en de eigenaar van De Hofnar in Aalten, die samen het ”brein” achter het benefiet waren, kijken beide terug naar een geslaagd evenement.

”Het brandgevaar was mijn enige zorg, de hele zaal lag vol met stro, tot aan de toiletten. We waren bang “Stel dat er zo’n gek tussen zit, die een vuurtje er bij houdt, wat dan?. Dan was de ramp niet te overzien geweest en had met de hoeveelheid stro het hele complex in lichterlaaie gestaan. Ook de band die zou opkomen ging met vuur en vuurwerk aan de gang, vandaar de ontruiming uit voorzorg.”

Aldus Jan Huzen, boeren steungroep en brein achter het benefiet.

Ook stond er een stikstofpot, want stikstof was die dag ”het verboden woord”. Zodra je het woord ‘stikstof’ gebruikte, moest je minimaal 1 euro in de stikstofpot doen. Ook onze verslaggever, die samen met Jan Huzen is afgereisd naar de achterhoek, heeft een paar euro kunnen inleveren voor de stikstofpot.

Intotaal is er een kleine €3000,- opgehaald met het benefietconcert voor de Farmers Defence Force (FDF). Waar het bedrag precies voor gebruikt gaat worden is niet bekend, wel weten we dat het geld nuttig besteed zal worden aan de protesten.

© Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie