28 november 2021

Mishandelde Sem kon er niets tegen doen

4 min read
Mishandelde Sem kon er niets tegen doen Lees verder op de site.

©hooglandproducties

GORINCHEM – De afgelopen dagen gingen er schokkende beelden rond van de mishandelde Sem. Vandaag bleek dat zeker 5 jongens aangifte hebben gedaan. De slachtoffers zijn door onbekende reden mishandeld. Sem was één van de slachtoffers en deed samen met zijn moeder het verhaal.

In het programma Beau vertelt Sem (15) dat hij met een aantal vrienden in het park in Gorinchem een sigaretje wou roken. Voordat ze het doorhadden waren ze omsingeld door een grote groep van zo’n 40 jongens.

“Ik herkende een paar jongens van mijn school, twee zaten bij mij in de klas, maar de rest kende ik niet.” In een oogwenk werd Sem zwaar toegetakeld. Sem begrijpt nog steeds niet waarom. De dader die hem te grazen nam had hij nog nooit van zijn leven gezien.

“Op den duur lieten ze me los en gingen ze door naar de volgende jongen.”, verklaart Sem. Ook zijn vrienden werden te grazen genomen, zoals Michael. “Hij werd op zijn hoofd getrapt. Hij heeft ook heel veel pijn, maar hij houdt vol.”

Moeder vertelt het vreselijk te vinden om de beelden van haar mishandelde zoon en zijn vrienden te zien. “Het doet pijn, zeker omdat het onterecht is. Maar dit moet natuurlijk sowieso nooit gebeuren. Het is nu mijn zoon, maar er kunnen er zo meer volgen. Deze week zijn er al 5 van dit soort incidenten geweest.”

Momenteel gaat Sem niet naar school, hij voelt zich er te onveilig. “Ik wil dat dit stopt! Dat dit klaar is!” Aldus Sem.

In de tweede kamer werd vandaag vol afschuw gereageerd op de mishandelingen. FvD-leider Thierry Baudet stelde een debat voor met de Minister van Justitie. De kamer besloot daar tijdens een al gepland debat verder over te spreken met Grapperhaus.

De politie is een onderzoek gestart naar de mogelijke reeks mishandelingen in Gorinchem. Een deel van de daders is geïdentificeerd, echter zijn er nog geen aanhoudingen verricht. Het lokale schoolbestuur attendeert ouders erop om waakzaam te zijn.

Geef een reactie