6 december 2021

Levende dieren tegen te hard rijden.

3 min read
Levende dieren tegen te hard rijden Lees verder op de site.

OVERBERG – Een bijzondere manier om te hard rijdende automobilisten af te schrikken. Geen flitspaal, geen drempels maar loslopende dieren. 

Boerin Gerry laat zo’n 30 kippen, ganzen en eenden rondlopen op straat. Haar overbuurman W. van de Vooren wil het nu verder uitbreiden. “Het werkt goed. De dieren worden niet aangereden.”

Gerry woont net binnen de bebouwde kom waar een maximumsnelheid van 30 km/h. geldt. Omdat de snelheidslimiet vaak werd overschreden liet ze 20 jaar geleden haar dieren los. “Je ziet dat de bestuurders rekening houden met de dieren.” Verteld buurman W.

W. woont aan de andere kant van de straat, net buiten de bebouwde kom. Daar is de maximumsnelheid 60 km/h., maar ook dat word vaak overschreden. Daarom wil W. Gerry’s methode uitbreiden naar de andere kant van de straat.

W. laat niet direct de dieren loslopen maar wacht op een bord van de gemeente. “Ze rijden nu nog te hard. dan krijg je rare toestanden. De dieren staan op de eerste plek. Het is dan verstandig om aan de verkeersdeelnemers kenbaar te maken dat er dieren lopen.”

Er is al een bord in de maak, maar of die er echt gaat komen is nog maar de vraag. De gemeente heeft niet op het verzoek van W. gereageerd.

Het klinkt gevaarlijk voor de dieren, maar dat valt volgens W. wel mee. “De dieren worden niet aangereden, mensen houden er echt rekening mee. Het gaat misschien eens in de tien jaar mis. Maar je red er ook mensenlevens mee.”

Foto: Pixabay

Geef een reactie