21 januari 2021

Stikstofproblematiek zorgt voor vertraging

2 min read

DEN HAAG – De stikstofproblematiek leidt tot vertraging bij een groot aantal wegenbouwprojecten. In sommige gevallen gaan de werkzaamheden zelfs jaren langer duren. De kosten vallen miljoenen euro’s hoger uit.

Volgens minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat lopen veel projecten die bijna van start zouden gaan vertraging op. Bij een aantal grotere projecten, zoals de aanpak van de Ring Utrecht, gaat het mogelijk om een vertraging van een aantal jaar.

Op veel plaatsen moet extra onderzoek gedaan worden of moeten compensatiemaatregelen worden genomen voordat de werkzaamheden kunnen beginnen. De kosten zullen aanzienlijk zijn, zo schrijft de minister in een brief aan de tweede kamer. Bij grotere projecten gaat het om tientallen miljoenen euro’s. Kleinere projecten vallen samen enkele honderdduizenden euro’s duurder uit.

Een aantal projecten kunnen waarschijnlijk zelfs helemaal niet doorgaan. Dat geldt vooral voor wegwerkzaamheden in de buurt van natuurgebieden,  waar het moeilijk is om de stikstofuitstoot te compenseren.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie