6 december 2021

Advocate blundert in rechtzaak

3 min read

DRUTEN – De advocate van Gavier M. Uit Druten heeft flink geblunderd tijdens de rechtszaak van haar cliënt. Volgens het Openbaar Ministerie is de verdachte onder meer een loverboy die vijf jongedames seksueel en financieel uitbuitte.

De advocate had op internet iets gelezen over haar cliënt wat onwaar is. „Hij weet er nog niet van, omdat ik hem er niet mee wilde belasten… maar vanmorgen las ik in een krant dat mijn cliënt verkracht zou zijn. Daar klopt helemaal niets van en dat is nooit ter sprake geweest op een zitting. Ook dat hij als loverboy betiteld wordt, daar heeft hij gewoon heel veel last van gehad. En nóg steeds. Dat gaan wij nooit wegkrijgen. Maak er geen enorm mediacircus van, zou ik in de richting van de pers willen zeggen.” Zo vertelt de advocate tegen het einde van de in totaal drie dagen durende rechtszitting.

M. was inderdaad totaal verrast, liet hij meteen erna met een verwonderde en daarna boze blik naar de aanwezigen weten.

Van de bewering over een mogelijke verkrachting bleek een half uurtje later echter niets van te kloppen, zo constateerde het OM. „Er staat in de media dat verdachte een slachtoffer verkracht heeft. Dus précies andersom dan de advocate deed voorkomen.”

Waarschijnlijk is M. morgen, op de laatste zittingsdag, afwezig tijdens het formuleren van de strafeis.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

©pixabay

Geef een reactie