24 oktober 2021

Interview met Kate Ryan tijdens 20 years of Gigi D’Agostino

7 min read

Hoofdredacteur Corine Frelink is samen met onze fotografen Marcello Dubbeldam en Pawel Wolgen naar 20 years of Gigi D’Agostino in de Brabanthallen geweest, hieronder lees je hoe dit was en natuurlijk het interview met Kate Ryan!

Onderweg naar de Brabanthallen was er nog niks aan de hand, maar eenmaal aangekomen waren we in één klap zo enthousiast dat we net kleine kinderen waren. We werden heel vriendelijk opgevangen en naar het backstage gedeelte verwezen waar de stagemanager al op onze komst had gerekend. Eenmaal daar gierden de zenuwen door ons heen, oke oke.. Door mij heen. Pawel en Marcello konden al vrij snel hun plek voor en rondom het podium vinden en vlogen door de hele zaal heen om de mooiste plaatjes te schieten en dat is ze heel goed gelukt!
Marcello ging tussendoor met mij mee naar de interviews, wat was ik nerveus! Zo’n eerste keer is reuze spannend maar wat een geweldige ervaring en wat een kick om dit te mogen doen! Diep adem halen, proberen de rust te bewaren, handen schudden met de manager en daar zat ze dan..

Corine: Fijn dat we u mogen interviewen!
Kate Ryan: Ga maar even zitten hoor!


Dankjewel, we beginnen met een leuke vraag. Als u een ijs smaak zou zijn,welke zou u zijn en waarom?:
”Ik zou banaan zijn, omdat ik graag bananen lust.”

Aan welke artiesten heb je een hekel?
”Een hekel? Daar moet ik even over nadenken.. Dat kan ik niet direct zeggen, daar kom ik later op terug.”

Met welke artiest zou je nog heel graag willen samenwerken?
”Ik ben een grote fan van Trixie Whitley, singer-songwriter, ook van België maar ze woont in Amerika. Ik zou het wel tof vinden om daar eens een plaat mee op te nemen, en ik zou ook graag een plaat op willen nemen met één van de grote 90’s DJ’s.”

Wat is je guilty pleasure?
”Mijn guilty pleasure is Temptation Island. Het is een beetje fout om naar Temptation Island te kijken eigenlijk, maar toch met een vriend doen we dat stiekem wel.”

Waar kunnen we je in de toekomst nog tegenkomen?
”Ik ben vooral veel aan het touren in het buitenland, daar wil ik mee zeggen: Spanje, Polen, Duitsland, Rusland, Zweden, Noorwegen, Nederland en België uiteraard ook, maar meer het buitenland.”

Wat is je favoriete land?
”Spanje! Het is altijd gezellig, lekker eten en een goede mentaliteit.”

Wat zou je aan het doen zijn als je geen artiest was geworden?
”Ik was zowiezo artiest geworden!”

Wat is op dit moment het meest belangrijke in je leven?
”Mijn vriend, mijn hond en twee poezen, mijn bonus dochter. Zo noemen jullie dat toch in Nederland? Mijn familie en mijn vrienden.”

Wat voor een hond heb je?
”Een Jack Russel en zijn naam is Tommeke!”

Wat is het gekste wat je ooit met een fan hebt meegemaakt?
”Eigenlijk valt dat heel goed mee, de fans zijn nogal lief en braaf, ze doen geen rare dingen. De Poolse fans reizen soms wel echt twee dagen om tot een show te komen, dat is echt lief en tof!”

Wat is voor jou de leukste stad, en waarom?
”Barcelona en Madrid! Ook weer Spanje, gezellige sfeer en lekker eten! Ik ken mijn weg daar ook heel goed, vrienden wonen daar.”

Hoe bereid je je voor op een optreden?
”ik bereid mij voor door mij even af te zonderen en dan probeer ik tot rust te komen. Om mijn stem op te warmen gebruik ik een soort van rietje. Je moet dan blazen in een flesje water en dan warm je je stembanden op.”

Wat is je grootste wens kwa muziek? 
”Mijn grootste wens is ooit met een 70-koppig symfonisch orkest op te treden met alle grote 90’s trance/house DJ’s. Ik heb dit onlangs in madrid gedaan dus ik zou dat heel graag naar Nederland, Duitsland en Vlaanderen brengen.”

Dat is een mooie droom en hopelijk komt het uit! Dankjewel voor het interview!
”Dat is een mooie droom he? Ik hoop het ook! Graag gedaan!”

© Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie