21 oktober 2021

Een partijloze burgemeester voor Vijfheerenlanden

4 min read

gebouw van het Ministerie van Algemene Zaken

UTRECHT – De voormalige hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio is inmiddels al een week actief als de burgemeester van Vijfheerenlanden. Sjors Fröhlich kreeg tijdens een speciale raadvergadering in het gemeentehuis de ambtsketen omgehangen.

De partijloze Fröhlich is de opvolger van Jan Pieter Lokker, die sinds 1 januari waarnemend burgemeester was. De Enkhuizer  nam live op de radio afscheid van BNR. Op zijn laatste dag viel hij in voor Jörgen Raymann in het programma Ask Me Anything.

„Dankjewel dat ik je showtje een uurtje mocht stelen” sprak Fröhlich, die tien jaar geleden voor het laatst zelf op de radio te horen was. Hij beloofde de luisteraars dat zijn burgemeesterschap geen definitief vertrek is bij de radio. Hij gaf zelf al aan na te denken over het maken van een burgemeesterspodcast.

Begin oktober maakte Fröhlich bekend dat hij stopt als hoofdredacteur van BNR. Eerder verzorgde hij jarenlang de presentatie van het Radio 1-programma Stand.nl, was hij verslaggever bij Radio Tour de France en maakte hij diverse programma’s bij Radio 2 en Radio 3.

“Radio ligt even achter me. Misschien dat we ooit eens een leuke burgemeesterspodcast gaan maken. Maar voorlopig ga ik eerst proberen om een heel goede burgemeester te worden. Ik vond vroeger het vak burgemeester altijd heel erg leuk”, vertelt Sjors. “Ik heb ook later, toen ik radioprogramma’s maakte, heel veel programma’s gemaakt die iets met burgemeesters hadden. Het leek me ook een heel gevarieerd vak.” Legt de kersverse burgemeester uit. “De gemeente waar ik woon, en vroeger ook in gewoond heb, is gefuseerd met een aantal andere gemeentes. Dus er ontstond een prachtige nieuwe gemeente. Ik dacht: dit is wel het moment. Als ik ooit burgemeester wil worden, dan moet het nu. Dus ik heb het geprobeerd en zie daar.”

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie