24 oktober 2021

Wilders haalt uit naar het kabinet

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

DEN HAAG – Geert Wilders heeft geen goed woord over voor de manier waarop het kabinet de stikstofcrisis probeert op te lossen. Vooral premier Rutte moet het daarbij ontgelden. „We hebben geen stikstofprobleem, maar een Rutte-probleem.” Aldus de leider van de grootste oppositiepartij.

De Tweede Kamer heeft vandaag gepraat met het kabinet over het eerste pakket aan maatregelen dat Nederland uit de stikstofcrisis zou moeten helpen. Daarbij is de meest opvallende maatregel, dat de maximumsnelheid overdag omlaag moet naar 100 kilometer per uur, en moeten koeien op een speciaal eiwitdieet. De maatregelen zijn volgens het kabinet nodig om weer bouwvergunningen te kunnen verstrekken.

PVV-leider Wilders ziet liever dat het kabinet zijn plan voor een noodwet verwelkomt. Zolang die noodwet van kracht is kunnen woningen gewoon worden gebouwd en kan het kabinet rustig opzoek naar een betere manier om de stikstofproblemen in ons land op te lossen.

Hij hekelt de snelheidsverlaging die volgens velen amper een stikstofverbetering oplevert. „Er is linkse klimaat- en milieugekte in de premier geslopen. De VVD is van de vroemvroempartij naar de bakfietspartij gegaan. Dit is hoogverraad aan de automobilist.”

VVD-Kamerlid Mark Harbers zegt niet tegen een noodwet te zijn. Maar de liberaal denkt dat het geen zekerheid geeft voor vergunningen, omdat natuurcompensatie dan alsnog ontbreekt.

Wilders vindt dat lariekoek. Hij wijst erop dat het de politiek is die de wetten maakt waarop de rechter zich baseert. „Wij zijn de wetgever. Ik geef toe dat de rechter de wetgever kan corrigeren, maar de wetgever kan ook de rechter corrigeren.”

Vrijwel niemand in de oppositie is te spreken over de daden van het kabinet, zo is ook GroenLinks is boos over het plan om natuurgebieden te schrappen.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie