21 oktober 2021

Doorbraak in zaak Derk Wiersum

3 min read

AMSTERDAM – In het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum heeft de politie een duidelijk verband gevonden met Nederlands meest gezochte crimineel Ridouan Taghi. Één van de drie bij de aanslag gebruikte auto’s is namelijk te linken aan een persoon uit het directe netwerk rond Taghi.

Het gaat om een van de inbeslag genomen voertuigen die werden ingezet bij de observatie van de jurist bij zijn woning in Imstenrade in Amsterdam-Buitenveldert.

Het moordcommando dat de liquidatie van advocaat Derk Wiersum uitvoerde, zou een flatwoning in de omgeving van het Bijlmerplein in Amsterdam-Zuidoost gebruikt hebben als uitvalsbasis en vluchthaven.

De recherche weet welk zogenoemd safehouse dit betreft en heeft er na de moord een inval gedaan om op zoek te gaan naar bewijs. De aanslagplegers waren voor en kort na de moord ondergedoken in deze woning. De politie jaagt nog op deze verdachten. Voor de moord op Derk Wiersum zit tot op heden één verdachte vast, maar de politie gaat ervan uit dat meerdere personen bij de moord betrokken zijn.

Eerder deze week kwam naar buiten dat Wiersum in de weken voor zijn dood werd gevolgd. Daarbij werden een Opel Combo, een Volkswagen Transporter en een Renault Mégane gebruikt. De auto’s werden dankzij analyses van camerabeelden door de politie geïdentificeerd en gevonden in Almere en Amsterdam-Zuidoost.

In laatstgenoemd stadsdeel waren in her verleden vaker huurmoordenaars woonachtig. Zo kon de politie de plegers van de mislukte aanslag op ’Pjotr’ R. ook in een Bijlmerflat arresteren.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie