28 november 2021

Buurman ziet hoe buurvrouw word neergeschoten

6 min read
Buurman ziet hoe buurvrouw word neergeschoten Lees verder op de site!

ALKMAAR – Naar eigen zeggen heeft Dhr. Boon meerdere malen instanties gebeld voor zijn buurvrouw Carla. Echter zonder positief resultaat. Gisteren werd ze in een verwarede bui door een agent neergeschoten. “Ik zag het gebeuren. Ik rende erheen en riep: CARLA!!!”

Buurman Jan Boon was naar eigen zeggen degene die Carla nog wel eens kon kalmeren als het niet goed ging. Zo’n moment was er eergisterenavond ook. Aan RTL Nieuws verteld Boon ” Ze zat buiten. Ik zei: Ga naar binnen, je bent hartstike koud. Maar ze vertelde dat ze geen sleutel had. Ik ben met haar meegegaan naar haar flat om te kijken of de sleutel daar was. Toen zei ze: Kun je de deur intrappen? Ik zei: Nee, dat doe ik niet.”

“Ik stelde voor om iemand te bellen, maar dat wilde ze niet. Ze vluchtte naar de brandtrap en ik ben teruggegaan naar mijn huis op de galerij. Toen ik een peukje stond te roken zag ik Carla weer aankomen. Sjaal om haar klauwen. Ze sloeg tegen het raam om binnen te komen. Maar dat lukte niet. Ze was sterk vermagerd, een heel klein poppetje nog maar, ze at niet goed de laatste maanden, alleen drank en blowen. Vervolgens heeft ze een tegel gepakt en door het raam gegooid.”

Boom belde de politie en vervolgens een crisisteam. De politie kwam maar kon niets betekenen. Het crisisteam was te druk met andere spoedgevallen.

“Gisterochtend liep ik naar beneden en zag ik dat alle brievenbussen – ze waren net nieuw – stuk waren. Daarna hoorde ik boven herrie en gerinkel van glas. Ik keek en zag Carla binnen alles stukslaan. Dus weer de politie gebeld: kom alsjeblieft.”

“Terwijl ik stond te kijken, kwam ze met een mes de galerij op. Ze keek me aan, kwam naar me toe. Gillend, het was zwart voor haar ogen. Ze stond de hele tijd met dat mes te zwaaien. Ik belde de politie. Ze liep naar mijn auto, sloeg hem helemaal aan gort. En ze probeerde mij te steken.”

Toen de politie kwam, raakte Carla volgens Jan in paniek. “Ze begon te vluchten. Richting de politie. Ze sloeg het zijraam van een auto in, voor de ogen van een man en een klein kindje. Dat kindje schrok zich het apelazarus. En terecht.”

“Ik liep achter haar aan, zei tegen de politie: oh my god, ze loopt richting de school. Godzijdank liep ze die straal voorbij. Op het moment dat ze daar voorbij liep, stopte een politieauto halverwege de straat. Agenten riepen: laat je wapen vallen, alles laten vallen! De ene agent spoot pepperspray, de andere vuurde een waarschuwingsschot.”

“Carla rende weg. De politie ging eromheen staan. Carla draaide zich om, met het mes. Ze wilde de agent aanvallen. Die schrok, stapte achteruit en viel. Ineens was het ‘beng, beng’. Twee klappen. Ze liep nog even half, maar zakte toen in elkaar. Ik rende erheen, riep: CARLA!”

“Ik ben blij dat niemand anders het heeft gezien. Vooral de kinderen niet, daar was ik bang voor.”

Carla mocht dan wel verward zijn, maar het was een lieve vrouw, wil Jan benadrukken. “Ze was lief, zorgzaam, ook voor de buurt. Vorig jaar had ze nog alles schoongemaakt en gesnoeid. Maar ze draaide helemaal door. We hebben zo veel gebeld met instanties, maar ze werd niet geholpen. Dat maakt me zo boos.”

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie