16 oktober 2021

Alonso tevreden over Max Verstappen

4 min read

SPORT – Fernando Alonso zegt te genieten van hoe Max Verstappen in de Formule 1 rijdt. Volgens de Spanjaard is de Nederlander op dit moment de coureur waar fans voor thuisblijven.

Alonso volgt graag de verrichtingen van Verstappen als hij de gelegenheid heeft om een Formule 1 race te kijken. De agressiviteit en rijstijl van de Nederlander spreekt de tweevoudig wereldkampioen aan. Na een magere periode bij McLaren vertrok Alonso uit de koningsklasse, door de aanhoudende dominantie van Mercedes was de maat vol voor hem en zocht de Spanjaard zijn heil in andere takken van sport. Maar toch kijkt hij nog graag naar de races van zijn voormalige competitie, en met name naar de Nederlandse Red Bull-coureur.

“De coureurs in deze klasse rijden er niet voor niets, maar omdat ze de besten zijn. In de F1 is het lastig om daaruit de allerbeste te kiezen, want het verandert van jaar tot jaar en zelfs van rit tot rit. Je moet dus altijd van een combinatie aan elementen uitgaan. Er zijn rijders die snel zijn in een enkele ronde, anderen zijn sterk bij de starts en weer anderen zijn heel constant of juist agressief. Ik zou op dit moment zeggen dat het Max Verstappen is.” Aldus de Spaanse favoriet.

Alonso stond zelf bekend als een agressieve coureur die spectaculaire inhaalmanoeuvres uitvoerde alsof het niks voorstelde. Het is dus geen verrassing dat de houding van de Nederlander hem het meest aanstaat: “Hij is iemand die ik graag in de gaten houd en op televisie zie racen, want hij gaat altijd in de aanvalsmodus. Rijdt hij op de derde plek en komt hij in de buurt van de nummer twee, dan weet je dat hij daar niet lang blijft zitten. Je weet gewoon dat hij op een gegeven moment gaat proberen aan te vallen en dat is voor fans heel spannend. Helaas kan die agressiviteit je ook punten kosten, want je creëert meer problemen.” Zo besluit Alonso.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie