6 december 2021

”Mark Rutte daagt zelf een oorlog uit met de boeren”, aldus Jan Huzen

5 min read

NEDERLAND – Jan Huzen, de oprichter en woordvoerder van de boeren steungroep met ruim 164.000 leden, ziet dat de regering de boeren steeds verder uitdaagt tot een oorlog.

De wijze waarop de regering ermee omgaat voorspelt weinig goeds. Mark Rutte en het gehele kabinet horen op dit moment dag en nacht te werken om een oplossing te vinden voor de enorme problemen waar Nederland zich in bevindt. Maar in plaats daarvan zijn ze drukker om de boeren de kop in te drukken.

Demonstratierecht al ingeperkt

Inmiddels lijkt alles al bijna geoorloofd en wordt het demonstratierecht al ingeperkt door met shovels boeren tegen te houden.

Ook het optreden van de ME is al beneden alle peil.

De regering zou alle maatregelen eerst moeten opschorten, om vervolgens de tijd te nemen om met definitieve oplossingen te komen. Ook terug gaan naar Brussel hoort daarbij om aan te geven dat Nederland fouten heeft gemaakt.

Daarnaast zal het voltallige kabinet zich moeten uitspreken dat ook zij achter de Nederlandse boeren staan. Een regering dient nou eenmaal de belangen van de eigen inwoners te behartigen en voorop te stellen, dat is immers de primaire taak van een regering.

Verdere escalatie door de regering

Op dit moment is het de regering die het steeds verder laat escaleren.

”Als er de komende maanden slachtoffers vallen onder de bevolking is het onze regering dan ook aan te rekenen” aldus Huzen.

Afgelopen week is Jan Huzen nog even kort in gesprek geweest met Mark Rutte, hij omschrijft onze Minister President als een elegante persoonlijkheid, maar zonder visie voor het land.

Inlevingsvermogen heeft onze Minister President wel, alleen hij gebruikt het verkeerd. Mark Rutte is alleen maar bezig om met veel niets zeggende woorden iedereen een rat voor ogen te draaien.

Wordt een gesprek te confronterend dan gebruikt hij zijn laatste troef van het negeren. Huzen denkt dat Nederland te ver is gegaan met de EU. Samen werken is nooit verkeerd, maar ook dat behoort zijn grenzen te kennen.

Nederland wordt gegijzeld door de EU

Nederland word bijvoorbeeld gewoon gedwongen door de EU om Miljarden euro’s uit te lenen aan zwakkere landen waarvan nu eigenlijk al vast staat dat het geld nooit terug zal komen.

Maar daarnaast zijn er talrijke andere zaken waarin Nederland gegijzeld word door de EU. Dat alles zal er toe lijden dat Nederland zijn totale zeggenschap over haar eigen land gaat verliezen. Een Europese samenwerking is goed.

Nederland moet eigen baas blijven

”Maar laat Nederland alsjeblieft zorgen dat het baas blijft in eigen land voor zover dat nog mogelijk is”, aldus de man die de confrontatie niet uit de weg gaat en op moment al een onder een vergroot glas ligt bij politie en Justitie.

Na eigen zeggen opereert hij altijd binnen de grenzen van de wet en zal de ruim 160.000 mensen zelf nooit aanzetten tot geweld tegen de overheid, maar of ook justitie dat zo ziet zal de komende maanden moeten blijken.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

2 thoughts on “”Mark Rutte daagt zelf een oorlog uit met de boeren”, aldus Jan Huzen

Geef een reactie