15 oktober 2021

politie ‘leeg getrokken’ door amsterdam

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie


AMSTERDAM – Derk Wiersum was opzichzelf al een aanslag tegen juristen, nu de staat verdere stappen onderneemt en de strijd tegen de Mocro-maffia verder gaat, betekent dit ook een aanslag op politie. Voor het stelselmatig beveiligen van advocaten, officieren en rechters zijn bijna 400 agenten opgetrommeld.

De politie Oost-Nederland is ongeveer 150 man kwijt aan Amsterdam. Minister Fred Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft dat besluit genomen zonder overleg met de burgemeesters.

„Aan het eind van dit jaar hebben we minder politie in dit land dan aan het begin van het jaar”, zegt Bruls. „De politie zou de komende vier jaar worden versterkt. Al in het eerste jaar moeten we constateren dat we dalen. Met een paar honderd man.”

„De minister zal het niet leuk vinden. Ik blijf het herhalen. Er komt dus niets terecht van die belofte. Er komt geen agent bij. Het kost veel moeite om genoeg agenten op de opleiding te krijgen. Velen stromen uit door de vergrijzing.”

De politie krijgt steeds nieuwe prioriteiten erbij. „De Kamer neemt doodleuk drie moties aan: De politie moet extra zedenmisdrijven aanpakken, iets aan mensenhandel doen en de ondermijning in Amsterdam aanpakken.” Aldus Bruls. 

„Dit moet echt stoppen. Stop met het doen van extra en aanvullende claims zonder dat je structureel de politie versterkt. Dit kan ik niet uitleggen. Dat we eigenlijk een stijging verwachten maar de facto met minder politie meer werk moeten doen. Het is nu al elke dag schrapen en scharrelen. Zaken gaan op de plank. Misschien moeten we maar stoppen om agenten in te zetten voor het beveiligen van evenementen en voetbalwedstrijden.”

©Hoogland Producties / Sven Fotografie.

Geef een reactie