6 december 2021

De ex vriendin van Ergün S doet haar verhaal

9 min read

GRONINGEN – Pathé gaat vandaag weer open nadat er zaterdagochtend twee lichamen zijn gevonden. Voorlopig draait de komende tijd een aangepast programma, dat meldt het filmtheater vandaag in een verklaring.

“Uit respect voor de slachtoffers en nabestaanden worden titels die wij op dit moment niet gepast vinden, zoals horrorfilms, niet vertoond.” Zo laat een woordvoerster weten. Ook via de communicatiekanalen, zoals sociale media, worden geen uitingen geplaatst die te maken hebben met Halloween of horror, aldus het bedrijf.

De bioscoop noemt zelf geen fims die niet vertoond worden, maar in de programmering ontbreken de films Joker, Countdown, Haunt enn Ready or not.

Pathé Groningen heeft aangegeven dat alle medewerkers de afgelopen dagen bezig geweest met het  verwerken van het vreselijke drama dat zich heeft afgespeeld afgelopen zaterdag. Er zijn bijeenkomsten geweest om over de gebeurtenissen te praten, ook is in het filmtheater een condoleanceplek ingericht, waar bezoekers steunbetuigingen mogen achterlaten.

de Ex-vriendin van Ergün S die verdacht wordt de twee moorden verteld dat hij haar al jaren stalkt.
Ooit hadden ze het leuk, maar al snel werd hun korte relatie een nachtmerrie vanwege Ergün’s rare ideeën en agressiviteit.

Toen de politie Ergün S. In het vizier kreeg voor de dubbele moord op het echtpaar uit Slochteren  werd de ex-vriendin van S. meteen door de politie naar een geheime plek gebracht. ,,Ik wist niet waarom. Ja, ik dacht wel dat het weer met hem te maken had, maar niemand zei toen tegen me dat hij achter die bioscoopmoorden zit. Ik was echt in shock toen ik dat hoorde, wat vreselijk voor die mensen en de nabestaanden.”

De 26-jarige ex-vriendin van Ergün wil graag anoniem blijven, ook wil ze niet dat haar woonplaats wordt genoemd behalve dat het ergens in de provincie Groningen is. ,,Ik weet ook zeker dat hij in Groningen was voor mij. Dat is namelijk al vaker gebeurd. Ook wel eens in de omgeving waar ik was.”

Al jaren houdt ze zich verborgen voor haar 33-jarige ex-vriend met wie ze tot zo’n vijf jaar geleden een relatie had en een dochtertje kreeg. Ze leerde ze hem via facebook kennen. Ooit hadden ze een leuke tijd samen. ,,Anders trek je natuurlijk niet bij iemand in.” Maar Ergün had altijd al last van zijn psychoses. ,,Hij nam alleen nooit zijn medicijnen in, ja, als de hulpverlening langskwam, alleen dan. Hij is gek, hij is altijd al gevaarlijk geweest. En niet alleen als hij een psychose had, je kan niet vijf jaar een psychose hebben.”

Ergün had vaak idiote gedachten, vertelt zijn ex. ,,Dan zei hij ineens over die radiozender, FunX, dat hij de naam bedacht had. En dat ze dat van hem gestolen hadden, dat soort dingen. En hij kon woedend worden als ik het dan niet met hem eens was. Ja, ik ben ook vaak door hem geslagen. Ik wilde dat hij zich liet behandelen, ik wilde gewoon een normaal leven. Maar hij kon ook maar niet van de softdrugs afblijven, dat maakte ook alles steeds erger.”

Zes weken na de bevalling van haar dochtertje, ging ze weg bij Ergün. Eerst ging ze naar een adres niet heel ver van Rotterdam, waar haar moeder woont. ,,In de hoop dat als we niet samen zouden wonen, het dan beter zou gaan. Maar hij bleef dat rare gedrag vertonen en stond te pas en te onpas op de stoep. Toen heb ik besloten zo ver mogelijk weg te gaan.”

Ze verhuisde met haar dochter terug naar de provincie waar ze vandaan komt, Groningen. In eerste instantie deed ze nog pogingen iets van een bezoekregeling toe te staan. ,,Ik wilde dat wel, in een veilige omgeving. Hij is tenslotte de vader van mijn dochtertje. Maar ik kreeg toch elke keer weer ruzie met hem omdat hij zulke idiote ideeën heeft.”

Op een gegeven moment werd alle contact verbroken. ,,Sindsdien stalkt hij me. Hij is woedend dat ik zijn dochter, zijn eer heb afgenomen. Zo ziet hij dat. Ik zal je besparen wat hij allemaal tegen me heeft gezegd wat hij me zal aandoen. Ik heb meerdere keren aangifte gedaan van stalking en bedreiging. Ik heb die appjes ook allemaal bewaard. Maar de politie zegt dan steeds dat het alleen maar teksten zijn, dat ze niet kunnen bewijzen dat hij echt achter me aanzit. Hij was een keer in de buurt, maar toen zei hij tegen de politie dat hij naar een feestje ging. Dat kan helemaal niet, want hij kent hier niemand, maar ze kunnen niet bewijzen dat het niet zo is. Wel heb ik, nadat hij was opgepakt in de buurt, een tijd met een noodknop rondgelopen. Maar dat dit dan nu gebeurt, gewoon uit pure frustratie van hem, of zo. Hij kent die mensen in de bioscoop helemaal niet. Het is echt zó vreselijk allemaal.”

De rechtbank van Groningen buigt zich vandaag over de vraag of Ergün S langer vast moet blijven zitten.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie.

Geef een reactie