21 oktober 2021

Dreiging bezetting van woning Jan Huzen

4 min read
NEDERLAND - Jan Huzen, die een aantal weken een Facebook groep oprichtte met inmiddels 158.000 leden, krijgt steeds vaker te maken met bedreigingen.

NEDERLAND – Jan Huzen, die een aantal weken geleden een Facebook groep oprichtte met inmiddels 158.000 leden, krijgt steeds vaker te maken met bedreigingen.

De strijd tegen de regering, samen met de burgers

Jan strijd samen met de burgers tegen de regering, maar doet dat op een vredige wijze. Steeds meer mensen verzetten zich daar tegen en laten weten dat Huzen daarmee te soft is. Om hun woorden kracht bij te zetten komen er verschillende bedreigingen binnen aan het adres van Huzen.

Ook werden er nep berichten gemaakt waarin Huzen zou oproepen tot geweld. Afgelopen week werd hij door een groep mensen beschuldigd dat hij Alberto Stegeman met een klauwhamer zou hebben bedreigd . Stegeman heeft inmiddels laten weten dat het verhaal uit de lucht is gegrepen. Daarnaast werd Huzen beschuldigd dat hij in de zaak Willeke dost een oplichter zou zijn, ook hiervoor is geen enkel bewijs.

Snelle groei van de groep waarschijnlijke oorzaak

Huzen lijkt door de snelle groei van zijn Facebook groep nu het mikpunt te zijn van jaloezie en afgunst. Binnen de groep geniet hij een groot vertrouwen en blijven mensen achter hem staan en groeit de groep gestaagd door.

Ook voor de actie van 30 oktober maakt Jan Huzen zich groot met de facebook groep, door weer een steunactie op te zetten, net zoals het protest van 16 oktober (klik hier voor het artikel).

(Tekst loopt verder na illustratie)

Jan Huzen, onderweg naar het boerenprotest van 16 oktober, op een pauzeplek waar met de burgergroep een hapje werdt gegeten.

De bedreigingen en aantijgingen zijn heel vervelend, het kost tijd en veel mensen die bezorgd zijn bellen. Ook beveiligings bedrijven bieden gratis beveiliging aan bij onze woning en bedrijf. Wij zijn daar dankbaar voor, maar hebben dat voorlopig afgeslagen. Vermoed dat het veelal dreigen is vanaf achter de pc, maar leuk is het allemaal niet. Ze bestoken ook andere mensen met valse berichten over mij.

-Jan Huzen, oprichter facebookgroep Boeren steungroep burgers 16 oktober

Hoe en wat nu verder?

Jan Huzen laat zich niet zomaar uit het veld slaan, en gaat gewoon door met zijn steunactie(s) via de facebookgroep, en laat de dreigingen voor alsnog op zijn beloop.

Hoe de actie de 30e gaat verlopen, kan u stap voor stap via onze site zorgen. Helaas kan er geen verslaggever mee voor een live blog.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Foto: Jan Huzen

2 thoughts on “Dreiging bezetting van woning Jan Huzen

Geef een reactie