16 oktober 2021

Feyenoord na nederlaag zonder trainer

3 min read

ROTTERDAM – Feyenoord moet het voorlopig even zonder hoofdtrainer doen. Jaap Stam heeft zijn functie per direct neergelegd, de technische staf van de Rotterdamse club neemt zijn taken over.

Na de pijnlijke nederlaag van 4-0 tegen de grote rivaal Ajax heeft Stam besloten de handdoek in de ring te gooien. Uiteraard gaat Feyenoord op zoek naar een oplossing en hoopt deze zo snel mogelijk te kunnen presenteren.

Sjaak Troost, technisch directeur van de club, betreurt zijn besluit. ‘De trainer had zeker onze steun nog en ook de spelersgroep wilde met hem verder. Maar als iemand zelf zegt: ik geloof er niet meer in en wil niet meer, dan respecteren we dat en houdt het op. Hoe jammer ook.’

Stam zelf geeft aan dat het ‘bepaald geen gemakkelijk besluit is geweest.’ ‘Ik heb er goed en lang over nagedacht. Mijn uiteindelijke conclusie is dat het beter voor de club, de spelers en mezelf is als ik een stap opzij doe.’

De ex-speler van Manchester United en AC Milan was pas sinds deze zomer aan de slag bij Feyenoord. Hij was de opvolger van Giovanni van Bronckhorst.

De spelers hebben aangegeven ontslag onterecht te vinden en dat de schuld van dit slechte seizoen vooral bij hen ligt. Of het vertrek van Jaap Stam een wederzijdse beslissing is geweest of een eenzijdige zullen we nooit daadwerkelijk weten.

Tekst ©Hoogland Producties / Sven Fotografie
Foto ©Pixabay

Geef een reactie