21 oktober 2021

Slachtoffers bioscoopmoorden waren getrouwd

3 min read

GRONINGEN – De slachtoffers van de dubbele bioscoopmoord in Groningen waren met elkaar getrouwd en hadden twee kinderen. De 56 jarige Gina en 55-jarige Marinus werkten al jaren samen in het Pathé-filiaal aan de Gedempte Zuiderdiep.

Ze waren de schoonmakers en liepen hun moordenaar vermoedelijk tegen het lijf tijdens een uit de hand gelopen overval. Een familielid van de slachtoffers meldt aan het AD dat de politie van voorlopig van dit scenario uitgaat.

Het echtpaar woonde in Slochteren en laat hun twee kinderen achter. Een zoon en een dochter van beide in de twintig.

Een halfbroer van Gina vertelt dat het echtpaar al jaren samen het desbetreffende filiaal schoonmaakten. Ze werkten altijd ’s ochtends en begonnen dan omstreeks half acht.”

Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd, al heeft de politie wel een vermoeden volgens het familielid. „Ze denkt aan een overval waarbij de overvaller Gina en Marinus toevallig tegen het lijf is gelopen. Hij glipte de bioscoop mogelijk binnen via een nooduitgang terwijl zij het vuilnis buiten zetten.”

Eerder werd gespeculeerd dat de lichamen in een zaal waren gevonden, maar de lichamen werden in het trappenhuis gevonden. Op de tweede verdieping lag Gina en een verdieping lager bij de roltrap lag Marinus.

Er is slachtofferhulp beschikbaar voor de werknemers van het filiaal in de binnenstad van Groningen. De bioscoop blijft ook vandaag gesloten voor het publiek.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie