15 oktober 2021

Brand in Nieuw-Roden

2 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

NIEUW-RODEN – In Nieuw-Roden heeft vannacht brand gewoed in een schuur aan de Esweg. Ondanks de vele rook, raakte niemand gewond. Omwonenden werd verzocht ramen en deuren gesloten te houden tot 08:00 uur zaterdagochtend.

Vanwege de rookontwikkeling zijn acht tot tien huizen ontruimd, dit hield in dat er ongeveer 15 tot 20 mensen tijdelijk hun huis moesten verlaten. De bewoners van twee huizen zijn naar familie gegaan om daar te overnachten. De andere buurtbewoners konden rond 03:00uur weer naar huis.

Rond diezelfde tijd gaf de brandweer na een lange tijd het sein brandmeester. Met een kraan is de schuur omver geduwd en kon de brand van binnenuit bestreden worden. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Vanmorgen is er bij daglicht nog onderzocht of er schadelijke stoffen in gevaarlijke hoeveelheden zijn vrijgekomen, er bleek asbest te liggen in enkele achtertuinen rondom de uitgebrande schuur. Een specialistisch bedrijf ruimt dit op. Op de openbare weg ligt volgens de gemeente Noordenveld geen asbest.

Mensen in de wijde omgeving hebben vannacht een NL Alert gekregen, in sommige delen van Assen en Groningen werd de melding herhaaldelijk ontvangen.

©hoogland producties / Sven Fotografie

Geef een reactie