15 oktober 2021

Monsters en griezels in Almelo voor jong en oud

4 min read

Winkelend publiek dat bang is aangelegd kan donderdagavond beter thuisblijven. De binnenstad van Almelo verandert tijdens  deze koopavond weer in het decor waar spoken,monsters en ander gespuis je aan het schrikken gaan maken.

Tussen 17.00 en 21.00 uur loopt een groot aantal acteurs door de winkelstraten om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Dat hoort nou eenmaal bij Halloween. De jaarlijkse Halloween koopavond in deze duistere dagen is inmiddels niet meer weg te denken uit Almelo. Voor onder meer de organisatie van donderdag is in augustus zelfs speciaal de stichting Ont-spannend in het leven geroepen.

Op diverse locaties in de stad zijn er donderdag diverse enge dingen te beleven. De ene plek is griezeliger dan de andere, om gezinnen met jonge kinderen de kans te geven om de al te gruwelijke voorstellingen te vermijden zijn er leeftijden aangegeven zo is er een Griezelvoorleestent voor de kleintjes en neemt fotograaf Macabre bloederige gezinskiekjes bij het Wevershuisje. Kinderen van 4 jaar en ouders kunnen ook een lesje hekserij volgen bij de Heksen- en Tovenaarsschool bij de Grote Kerk voor de deur.

Publiek met een sterkere maag mag zich doodschrikken in de tuin van de Hudsons, welke is omgetoverd in een  High School Horror thema. Het Hookhoes is voor de gelegenheid omgetoverd tot Spookhoes, waar allerlei duivelse horror clowns van de theatergroepen Lukraak en TOS rondwaren.

Ook Servus zal wederom door de stad dwalen deze keer met de Adams Family. De voorstelling van Servus was vorig jaar voor de lokale ChristenUnie reden om in de politiek vragen te stellen, vanwege doodsverheerlijking en IS-taferelen.

Hoogland-Producties/Sven-fotografie is de hele dag en avond in de stad aanwezig om de meest enge foto’s te maken. De foto’s zullen terug te vinden zijn op onze website.

Geef een reactie