5 augustus 2021

Wachten op het einde der tijden, vader zit jaren met kinderen in een kelder.

4 min read

In een afgelegen boerderij aan de Buitenhuizerweg bij Ruinerwold (Drenthe) is een vader met zes kinderen ontdekt, die al jaren in de kelder van de boerderij woonden. Zij zouden wachten op ‘het einde der tijden’. De politie twittert dat er zes volwassenen zijn aangetroffen en dat de eigenaar van het pand een man van 58 jaar is.

Hij is aangehouden, “omdat hij niet meewerkte aan ons onderzoek”, aldus de politie.

Een van de kinderen, een man, verliet de afgelopen dagen meerdere keren de boerderij en meldde zich bij een kroeg in Ruinerwold. Hij was compleet verward, zei de caféhouder tegen RTV Drenthe. Na de derde keer werd de politie gebeld en is ook burgemeester De Groot van De Wolden is gewaarschuwd.

De man zei dat hij negen jaar niet buiten was geweest. “Hij gaf toe dat hij was weggelopen en dat hij hulp nodig had. Hij had lang haar, een vies baardje, droeg oude kleding en had een verwarde blik. Hij zei dat hij nog nooit naar school was geweest en negen jaar niet naar de kapper”, aldus de café-eigenaar.

De politie heeft de boerderij doorzocht en ontdekte achter een kast in de woonkamer een trap naar de kelder. Daar ‘woonden’ de vader en de vijf andere kinderen. De vader bleek enkele jaren geleden een herseninfarct te hebben gehad en lag in bed.

De kinderen zijn volgens de politie allen meerderjarig en het gezin had geen contact met de buitenwereld. Ze leefden volledig zelfvoorzienend, hadden een groentetuin en een geit en hielden zich daarmee in leven. Waar de moeder is, is niet bekend. De mogelijkheid bestaat volgens RTV Drenthe dat zij begraven ligt op het terrein. In het Drentse dorp wordt geschokt gereageerd op het tot vandaag onbekende gezin. De politie heeft de familie uit huis gehaald en ondergebracht op een recreatiepark, terwijl de woning is gecontroleerd op onder meer brandveiligheid. De kinderen zouden geen idee hebben dat er ook nog andere mensen op de wereld bestaan.

Foto:Hoogland-Producties

Geef een reactie