21 oktober 2021

Na Yep Kramer nu Sven zelf ook slachtoffer van een ongeval.

3 min read

Sven Kramer heeft zaterdag tijdens het trainingskamp van zijn schaatsploeg Jumbo-Visma in het Duitse Inzell een knieblessure opgelopen toen hij op zijn fiets werd aangereden door een auto.

De 33-jarige Friese meervoudig olympisch-, wereld- en Europees kampioen zal zondag terug naar Nederland vliegen. Hij ondergaat maandag in het ziekenhuis een MRI-scan, waarna de precieze ernst van de kwetsuur kan worden vastgesteld.

“Ik heb vooral last van mijn knie”, zegt Kramer. “Zondag vlieg ik naar huis voor nader onderzoek maandag in het ziekenhuis. Het is afwachten wat de gevolgen zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Daar valt nu weinig over te zeggen.”

Duidelijk is al wel dat de voorbereiding van Kramer op het nieuwe seizoen ernstig verstoord zal zijn. Hij is mogelijk niet op tijd fit voor het World Cup-kwalificatietoernooi, van 1 tot en met 3 november in Heerenveen.

Het nieuws van de aanrijding van Sven Kramer is opvallend, omdat deze week ook al bekend werd dat zijn vader Yep woensdag met de racefiets op een stadsbus is geknald. Kramer senior was na dit ongeval er slechter aan toe dan zijn zoon, Yep was namelijk enige tijd niet aanspreekbaar, en is dan ook naar het ziekenhuis afgevoerd.

Yep Kramer heeft bij het ongeluk nekletsel opgelopen en verblijft nog altijd in het ziekenhuis, maar de voormalig topschaatser maakt het volgens de familie inmiddels stukken beter. Binnen enkele dagen mag hij naar huis.

©Hoogland-Producties

Geef een reactie