21 oktober 2021

Slaapwandelende’ man (51) masturbeert naast oppasmeisjes, justitie eist tien maanden cel en tbs

3 min read

DEN BOSCH – Justitie heeft donderdag tien maanden cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 51-jarige man uit Lith. De man had gedaan alsof hij slaapwandelde. Vervolgens masturbeerde hij in het bijzijn van drie minderjarige meisjes, die kwamen oppassen. Opvallend genoeg had de man geen jonge kinderen, maar hij huurde wel verschillende oppassen.

De man was vorig jaar zogenaamd op zoek naar een oppas voor zijn twee kindjes. Hij zocht daarom via internet contact met minderjarige meisjes. In werkelijkheid waren zijn eigen kinderen al volwassen. Zeven jonge meisjes reageerden op de advertentie.


Tijdens het kennismakingsgesprek bij hem thuis vertelde de man dat hij een slaapstoornis had. Hij zou daarom soms slaapwandelen. Vier meisjes vertrouwden de man niet, vooral omdat de kinderen waarop gepast zou moeten worden niet aanwezig waren. 

De andere meisjes wilden wel gaan oppassen voor deze man. Hij masturbeerde al ‘slaapwandelend’ in hun bijzijn, bij de eerste keer oppassen. Tot fysiek contact kwam het niet. In januari werd de verdachte aangehouden, hij zit nog altijd vast. Waarom de man thuis was terwijl de meisjes moesten oppassen, is niet duidelijk. 

Het is niet de eerste keer dat de verdachte de fout in gaat. De man kreeg in 2015 al een gevangenisstraf, omdat hij meerdere meisjes tot seks dwong. De man is onderzocht door een psycholoog en is verminderd toerekeningsvatbaar. 

“Deze man denkt alleen aan zijn eigen behoefte en houdt geen rekening met de gevoelens van deze minderjarige meisjes”, zei de officier van justitie donderdag in de rechtbank in Den Bosch. “Hij is weer veel te ver gegaan. Dit moet nu echt stoppen.

Geef een reactie