16 oktober 2021

F2-coureur Correa doorstaat operatie van 17 uur

4 min read

Juan Manuel Correa (20), de Formule 2-coureur die betrokken raakte bij het dodelijke ongeval van Anthoine Hubert, heeft een 17 uur durende operatie aan zijn rechterbeen met succes achter de rug.

De doktoren noemen de ingreep geslaagd, al wacht de Amerikaan nog wel een lang en complex revalidatieproces.

In een donderdag vrijgegeven verklaring spreekt Correa voor het eerst sinds het ongeval in België: „De laatste weken waren extreem zwaar. Zwaarder dan alles wat ik ooit eerder fysiek of mentaal voor mijn kiezen heb gekregen. Ik ben me bewust van mijn toekomst wat betreft het herstel van mijn benen. Vooral omtrent mijn rechterbeen heerst nog veel onzekerheid”, vertelt de Amerikaan.

Hij vervolgt: „Ook besef ik maar al te goed dat mijn fysieke herstel extreem lang gaat duren en gecompliceerd gaat zijn. Alles wat er gebeurt en gebeurd is, ben ik nog steeds aan het verwerken. Iedereen die me op wat voor manier dan ook heeft gesteund wil ik bedanken. Het immense aantal steunbetuigingen is overweldigend. Jullie aanmoedigingen en positieve berichten hebben echt een verschil gemaakt.”

Correa moest na de operatie van 17 uur drie dagen van cruciaal herstel wachten. „De dagen na de operatie waren stressvol. Hoewel de ingreep als geslaagd werd beschouwd in de operatiekamer, waren de 48 tot 72 uur daarna cruciaal met het oog op de uitkomst van de operatie. Nu, donderdag en meer dan 72 uur later, hebben de artsen vertrouwen in een succesvolle ingreep, ook al wordt de situatie nog steeds nauwgezet geobserveerd. Tijdens de ingreep hebben de artsen meer botmateriaal moeten verwijderen dan ze hadden voorzien en diverse kwesties aan de bloedvaten moeten verhelpen, maar het hoofddoel van de operatie is bereikt.”

De F2-coureur moet de komende weken nog wel meerdere operaties ondergaan. Pas half november wacht eventueel een ontslag uit het ziekenhuis. Juan Manuel blijft in het ziekenhuis in Londen waar hij over twee weken nog een nieuwe, minder complexe operatie zal ondergaan. De artsen verwachten dat hij over zo’n zes weken het ziekenhuis mag verlaten. Dan zal hij beginnen aan zijn weg naar herstel. Het komende jaar zal bol staan van fysiotherapie, rehabilitatie en corrigerende operaties, met een volledig gebruik van zijn rechtervoet en -enkel als doel, is ook in de verklaring te lezen

Foto: Hoogland-Producties

Geef een reactie