15 oktober 2021

Ook vermoedelijke opdrachtgever vernieling auto handhaver aangehouden

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

De politie heeft gisteren een 30-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt opdracht te hebben gegeven de auto van een handhaver te vernielen. Eerder al werd de verdachte van de vernieling aangehouden.

De vernieling vond plaats op donderdag 8 augustus rond half 10 ’s avonds. Op bewakingsbeelden is te zien dat een man aan komt fietsen en zijn fiets parkeert naast de auto van de handhaver die op de Nicolaas Tetterodestraat in Oost staat. De fietser pakt iets uit zijn tas, loopt naar het voertuig en slaat tegen de rechterkoplamp. Daarna loopt hij rondom de auto en bekrast de wagen. Het kost duizenden euro’s om de schade te herstellen. 

Op 23 september melde de politie  dat er een 26-jarige man is aangehouden. De recherche hield er toen al rekening mee dat de verdachte handelde in opdracht van een ander. Met de 30-jarige man lijkt de politie die verdachte nu gevonden te hebben. 

De vernielde auto is van een handhaver die al eerder is bedreigd. Sinds half juni 2019 zijn verschillende taxihandhavers van de gemeente Amsterdam het slachtoffer geworden van zowel fysieke als schriftelijke bedreigingen. Of deze vernieling daar iets mee te maken heeft, staat niet vast, maar er wordt wel rekening mee gehouden in het onderzoek.

Bron: at5.nl

Foto ©️Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie