16 oktober 2021

Man stapt uit auto en mishandelt automobilist voor stoplicht in Alkmaar

4 min read

Er zijn online heftige beelden opgedoken van een mishandeling in Alkmaar. Er is te zien hoe een man voor een stoplicht uit zijn auto stapt om een andere automobilist in een stilstaande auto te slaan en te schoppen.

De mishandeling vond zondag aan het eind van de middag plaats in de buurt van het AZ-stadion. Op de beelden die op Dumpert staan is te zien hoe twee auto’s achter elkaar rijden tot aan een stoplicht. Vervolgens stapt een van de twee automobilisten uit en rent hij naar de andere auto.

Dan begint de man de andere bestuurder door de raamopening te slaan en te schoppen. Later trekt hij de deur open en blijft hij doorgaan. Andere automobilisten stappen uit hun auto in een poging de man te stoppen, maar dat wil niet baten. 

Geen aangifte

De politie Noord-Holland laat aan RTL Nieuws weten dat de man die geslagen en geschopt werd, geen aangifte heeft gedaan. De mishandelaar heeft daarentegen wel aangifte gedaan. “De mishandelde man zou eerst een aanrijding hebben veroorzaakt en zijn doorgereden”, zegt een woordvoerder.

Dat heeft de mishandelaar verklaard aan de politie. “Het kan zijn dat die persoon met opzet is doorgereden, maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij het niet heeft gevoeld.”

Momentopname

De politie vindt de beelden zo heftig dat ze het er niet zomaar bij willen laten zitten. “We gaan de mishandelde meneer dan ook vragen of hij alsnog aangifte wil doen. Als hij aangeeft dat hij er echt niks mee wil, dan wordt het lastiger. Maar dan zullen we kijken of we er op basis van ons eigen ambt iets mee kunnen.”

De woordvoerder benadrukt dat de beelden een fragment weergeven. “Je weet natuurlijk niet wat er vooraf is gebeurd. Dat zijn we momenteel aan het onderzoeken.”

Foto is van © Dumpert

Geef een reactie