16 oktober 2021

Ex-medewerker Yahoo bekent hacken 6.000 accounts voor naaktbeelden

2 min read

Een voormalig medewerker van het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo heeft bekend schuldig te zijn aan het hacken van ongeveer zesduizend accounts om op zoek te gaan naar naaktbeelden, maakt het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend.

De 34-jarige man, een softwareontwikkelaar, bekende zijn positie bij Yahoo misbruikt te hebben om bij de accounts binnen te dringen. Dat deed hij door wachtwoorden te kraken en interne Yahoo-systemen te gebruiken.

Hij ging daarbij op zoek naar accounts van jonge vrouwen waaronder de accounts van zijn vrienden en collega’s. Als hij naaktbeelden gevonden had, maakte hij kopieën en bewaarde de foto’s en video’s op zijn thuiscomputer.

Ook probeerde hij de toegang tot Yahoo-accounts te gebruiken om in te breken bij andere accounts, zoals Gmail, iCloud, Facebook en Dropbox, om op zoek te gaan naar meer beelden.

De man heeft schuld bekend aan hacken, wat hem een boete van maximaal 250.000 dollar (bijna 230.000 euro) of een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar kan opleveren. De rechtbank doet in februari uitspraak in de zaak.

Foto: Hoogland-Producties

Geef een reactie