16 oktober 2021

Ondanks de oproep van de politie toch nog meer tractoren op Malieveld. Boeren waarschuwen nu ook. Parkeergarage onder het veld kan gewicht niet aan.

3 min read

Ondanks de oproep van de politie dat het Malieveld vol is, rijden er toch meer tractoren het veld op. Ze rijden naar een gedeelte van het veld dat eerder afgesloten was wegens werkzaamheden. Het is nog niet duidelijk wie de hekken die daar omheen stonden, heeft weggehaald.

Vanuit het hele land zijn er nog steeds tractoren onderweg naar Den-Haag.

De driehoek (Burgemeester, politie en OM Den Haag) deelt mee dat er nog steeds trekkers aankomen bij het Malieveld, maar dat daar niet meer kan worden geparkeerd. “De  boeren worden begeleid naar een opstelplaats in de buurt. Ook vanuit het openbaar vervoer stromen nog mensen toe”, aldus een woordvoerder. Er zou zijn gezegd dat boeren op het strand zouden kunnen parkeren en dat er pendel bussen zijn geregeld. Volgens diverse bronnen is dit niet het geval. En dus rijden de boeren maar door naar het centrum van Den-Haag.

Waarom dit protest?
Boeren zijn boos omdat ze vinden dat ze ten onrechte worden weggezet als dierenkwellers en milieuvervuilers. de Druppel die de emmer deed overlopen, was het voorstel van D66 om de veestapel te halveren, om zo de uitstoot van stikstof terug te dringen.

Meerdere ME voertuigen uit het hele land onderweg naar Den-Haag

Omstreeks 15:00 uur word waarschijnlijk het Malieveld door de ME ontruimt.
Dit is nog niet zeker.

Boeren waarschuwen nu ook niet meer parkeren op het Malieveld

Inmiddels waarschuwen de boeren in diverse opgestarte app groepen niet meer op het Malieveld te parkeren omdat de onderliggende garage dit niet aan kan.  Dus voor jullie eigen veiligheid parkeer ergens anders.

Bronfoto: eén van de app groepen.

Geef een reactie