15 oktober 2021

Handlanger Dutroux vervroegd vrij

3 min read

BELGIE – Michel Lelièvre, een handlanger van de Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux, is maandag vervroegd vrijgekomen.

De rechtbank in Brussel heeft besloten dat hij de rest van zijn celstraf onder voorwaarden thuis mag uitzitten, zo melden Belgische media.

Een van die voorwaarden is dat Lelièvre binnen zes maanden een woning vindt.

In 2004 kreeg de man, na een jarenlang voorarrest, 25 jaar cel opgelegd. Dit betekent dat hij bijna aan het einde van zijn straf zat.

Lelièvre heeft Dutroux onder meer geholpen met het vervoeren van de ontvoerde meisjes, omdat hij – zo verklaarde hij later- bij hem in het krijt stond vanwege drugsschulden.

De zaak-Dutroux is een van de bekendste en gruwelijkste strafzaken in België. Slachtoffers Julie Lejeune (8), Mélissa Russo (8), An Marchal (18), Eefje Lambrecks (17), Sabine Dardenne (12) en Laetitia Delhez (14) werden door de pedoseksueel Dutroux ontvoerd en opgesloten in een van zijn huizen.

De meisjes werden herhaaldelijk verkracht en gehersenspoeld. Zo schreef Dardenne later in het boek: “Ik was twaalf en ik fietste naar school.”

Dutroux had beweerd haar veilig te houden totdat haar ouders haar terug wilden. Julie, Mélissa, An en Eefje hebben het niet overleefd.

Michelle Martin, de ex-vrouw van Dutroux, werd eerder al vrijgelaten na een uitspraak van de rechtbank. Zij is na haar celstraf naar een klooster gegaan, waar ze na een andere juridische procedure later ook weer weg mocht.

Tekst ©️nu.nl
Foto ©️Hoogland producties / Sven fotografie

Geef een reactie