15 oktober 2021

Hoge straf voor 2005 moord

4 min read

OOSTVOORNE – Eis van twintig jaar voor doden van vrouw in Oostvoorne.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag twintig jaar cel geëist tegen een 42-jarige man voor het doden van de 35-jarige Caroline van Toledo.

In 2005 werd het lichaam van de vrouw uit Oostvoorne in de kofferbak van haar uitgebrande auto gevonden, er zijn aanwijzingen dat ze nog in leven was toen het vuur werd aangestoken.

Het OM ziet onder meer bewijs in de verklaringen van twee getuigen. Een van de anonieme personen heeft gezegd dat Leon van M. zei dat Van Toledo in haar woning was mishandeld door de verdachte en zijn broer.

Volgens de getuige dachten de twee dt de vrouw dood was en zijn vervolgens met haar naar een recreatiegebied gereden.

Van M. zou de getuige hebben verteld dat hij, toen hij de klep opendeed, zag dat de vrouw nog leefde en ze toen begon te krijsen. Als reactie overgoot  hij de auto met benzine en stak deze in brand.

Er werden roetdeeltjes aangetroffen in de luchtpijp van de vrouw, wat zou suggereren dat ze inderdaad nog in leven was toen de brand werd gesticht.

De auto van het 35-jarige slachtoffer stond opeens op andere plek. Uit onderzoek is gebleken dat van Toledo vrijdag 2 september 2005 na haar werk nog is gaan paardrijden, ook heeft ze “waarschijnlijk” een wandeling met haar hond gemaakt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zo rond 05.00 uur staat haar auto opeens op een andere plaats, namelijk voor het huis in plaats van ernaast. “Ook brandt er licht en staat het ijzeren hek open”, aldus de politie.

Een half uur later wordt ontdekt dat de bungalow van de vrouw, die overigens pal naast de woning van haar ouders stond, in brand staat. Van Toledo’s auto is dan opeens ook weg.

Weer een uur later wordt de uitgebrande auto Van Toledo op het recreatieterrein Kruininger Gors in Oostvoorne gevonden met het lichaam van de vrouw erin.

Het motief is volgens justitie nooit duidelijk geworden. Deze is mogelijk te vinden in het feit dat Van Toledo financiële administratie deed in een apotheek, het kan zijn dat er ruzie was over de verstrekking van verdovende middelen.

Tekst ©️NU.nl
Foto ©️Hoogland producties / Sven fotografie

Geef een reactie