24 oktober 2021

Boete van 6300 euro en een celstraf van vier jaar voor gewelddadige overval drankbezorgingsdienst

3 min read

De rechtbank heeft een 28-jarige man tot vier jaar cel veroordeeld voor het plegen van twee gewelddadige overvallen op koeriers van een drankbezorgingsdienst. Ook moet hij 6300 euro schadevergoeding betalen.

De man pleegde beide overvallen in augustus 2018 en werkte hierbij samen met anderen. De daders plaatsten ’s nachts bestellingen bij de bezorgingsdienst en lokten de koeriers bij aankomst uit hun bestelbusjes.

Het slachtoffer van de eerste overval werd gevraagd een fles wodka te pakken en werd vervolgens van achter aangevallen. Toen hij op de grond lag werd hij meerdere malen geslagen en geschopt. Vervolgens werd hij vastgehouden en beroofd van 700 euro avondopbrengst, flessen sterke drank en zijn smartphone, schoudertas en zonnebril.

De tweede overval werd enkele weken later gepleegd. Ook dit keer werd een koerier van hetzelfde bezorgingsbedrijf hard toegetakeld. Zo sloegen de daders hem met een uit het bestelbusje gepakte fles drank op zijn hoofd. Achteraf kwam het slachtoffer erachter dat zij 18 pakjes sigaretten, geld en een mobiel pinapparaat uit het busje hadden gestolen.

Bewijsmateriaal
Op het plaats delict werd een petje met DNA-materiaal en de telefoon waarmee de bestellingen werden gedaan gevonden. Zowel het DNA-materiaal als het telefoonnummer konden worden gekoppeld aan de 28-jarige man.

De rechtbank acht het op grond van onder meer dit materiaal, en verschillende verklaringen van getuigen en de slachtoffers, bewezen dat hij schuldig is aan de twee overvallen waarbij hij ook geweld gebruikte. Ook liep de man nog in een proeftijd, waardoor hij de zes maanden gevangenisstraf die hem eerder voorwaardelijk was opgelegd alsnog uit moet zitten.

Tekst: AT5
Foto: Pixabay

Geef een reactie