1 december 2021

Mogelijk weer een pyromaan actief in Stadskanaal

3 min read

STADSKANAAL –Omwonende werden donderdagmorgen door een enorme knal uit hun slaap gehaald. De behoorlijke knal was rond 05.50 uur, gevolgd door een kleinere knal een paar minuten later. Het bleek de derde auto te zijn die binnen een week in vlammen opging in de wijk Maarsveld.

Volgens bewoners zit de schrik er weer goed in, de wijk werd eerder al geteisterd door een pyromaan die wekenlang coniferen in brand stak. Na intensief speurwerk bleken de daders twee jongens van vijftien en zestien jaar te zijn.

De auto branden van de afgelopen week brengt direct het onrustige gevoel weer terug die de bewoners eerder al hebben ervaren.

Er werd eerst nog gedacht aan pech of kortsluiting, nu is de eerste gedachte dat er opnieuw een pyromaan rondloopt in de woonwijk.

De eerste autobrand was in de nacht van 16 op 17 september rond 00:40 uur aan de Zonnedauwlaan. De brandweer was toen net terug van een schuurbrand aan de Beemsterlaan en kon direct weer aan de bak. De tweede autobrand was dinsdagavond 17 september aan de Achterstekamp, bij aankomst van de brandweer stond ook hier een auto in lichterlaaie. De derde autobrand was op donderdagmorgen 26 september in alle vroegte aan de Bremweg.

Bron @rtv1

Geef een reactie