16 oktober 2021

Lachgasgebruik aan banden in Flevoland

2 min read

Ina Adema, Burgemeester van Lelystad, heeft gisteravond in een raadsvergadering aangegeven dat de gemeente bezig is met een plan van aanpak voor het lachgasgebruik.

Dit naar aanleiding van een ingediende motie door Murat Aktan van JongLelystad. Hij maakt zich zorgen om het lachgasgebruik en de gevolgen hiervan voor de volksgezondheid. Hij wil graag zien dat er een verbod komt op het gebruik van lachgas en aandacht voor in het onderwijs.

In het plan staat onder andere hoe het gebruik van lachgas kan worden ontmoedigd en hoe horecagelegenheden aangesproken kunnen worden op bijvoorbeeld het verkoop ervan.

Fractievoorzitter Sjaak Kruis van GroenLinks vroeg aan burgemeester Adema hoe groot het probleem is in Lelystad. Adema: “Ik heb hierover gesproken met de politie en die geven aan dat, afgezet tegen andere zaken zoals GHB en XTC-gebruik, lachgas niet het grootste probleem is.”

In de gemeente Noordoostpolder is ook gesproken over het gebruik van lachgas. De ChristenUnie/SGP hebben ook een motie ingebracht. De partijen willen onder meer een verbod op lachgasverkoop tijdens evenementen en het weggooien van patronen en ballonnen in de natuur.

Tekst © Omroep Flevoland

Foto © Pixabay

Geef een reactie