6 december 2021

Rotterdammer vermist in Zwitserland

3 min read

AMSTERDAM/ZÜRICH – Een 30-jarige Nederlander is sinds twee weken vermist in Zwitserland. Dat bevestigt het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Yorian Kooiman was in de omgeving van Rigi Scheidegg op vakantie, maar is sinds 6 september niet meer gezien. Familie en bekenden roepen iedereen op mee te helpen in de zoektocht.

De 30-jarige Rotterdammer werd voor het laatst gezien in de omgeving van Zürich, hij is 1 meter 90 lang. Politie en familie hebben inmiddels een poster met zijn foto verspreid, waarop staat dat ze zoeken naar ‘onze broer, zoon en vriend Yorian’.

,,Hij heeft medicatie nodig en zijn leven is mogelijk in gevaar.” Waarom hij medicatie nodig heeft is onduidelijk. De familie kiest er voorlopig voor om niet met de media te praten. De poster wordt inmiddels ook gedeeld via sociale media. „Onze zoon, broer en vriend is vermist in Zwitserland, Help ons alsjeblieft hem terug te vinden”, zo schrijft de familie op Facebook.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat de ambassade in Zwitserland hierover contact heeft met de politie. ,,De vermissing is nu een zaak voor de politie. De ambassade staat paraat om de familie consulair bij te staan als ze hier behoefte aan hebben. We hopen dat het snel wordt opgelost.”

Tekst ©De telegraaf
Foto ©Facebook

Geef een reactie