16 oktober 2021

Ex-partner Joop V.: ’Niet verrast

5 min read

NIJMEGEN – Een ex-partner van Johannes ’Joop’ V., de verdachte van de moord op het 11-jarige Roemeense meisje Mihaela die maandagmiddag zelfmoord pleegde, is niet verbaasd over de gruwelijke misdaad die hij zou hebben begaan. Ze meldt dat hij eerder al jaren vast zou hebben gezeten voor zedenmisdrijven en tbs kreeg opgelegd.

Dat schrijft Omroep Brabant, die de vrouw sprak. Het tweetal stond acht jaar geleden op het punt te trouwen. Toen hun bruiloft aanstaande leek, wist de vrouw nog niets van zijn verleden. Toen ze daar achter kwam, verbrak ze de relatie meteen.

Het is wel een schok, maar hij had een verleden. Dit is niet echt een verrassing voor mij. Na vier of vijf maanden vroeg hij me ten huwelijk. Van zijn reclasseringswerker moest hij alles over zijn verleden aan mij vertellen. Ik heb zelf een dochter die niet van hem is en die toen nog jong was. Vrij snel daarna heb ik toen de relatie beëindigd. We zouden in 2011 gaan trouwen”, vertelt ze tegen de regionale omroep.

Volgens de vrouw, die anoniem wil blijven, pleegde Joop meerdere zedendelicten. Het Openbaar Ministerie wil daar niets over zeggen. ,,Daar gaan we niet op in. Het onderzoek loopt in Roemenië. Het is niet aan ons om in details te treden over individuen”, zegt een woordvoerder tegen Omroep Brabant.

De ex van V. bevestigt dat hij regelmatig naar Roemenië reisde. Volgens gegevens van Roemeense autoriteiten was de Nijmegenaar viermaal in het Oost-Europese land de voorbije jaren.

Tweede huwelijksaanzoek

V. deed, nadat zijn relatie stuk liep, korte tijd later opnieuw een huwelijksaanzoek. Op een filmpje op Youtube is te zien hoe hij op een afscheidsfeest voor fans van de populaire tv-serie ’As the world turns’ op zijn knieën gaat.

„We zijn nu bijna een jaar samen, en ik wil nu, in aanwezigheid van al deze mensen, vragen: wil je met me trouwen?”, vraagt hij aan een donkerharige vrouw. De vrouw zegt vervolgens ’ja’, nadat ze haar handen voor haar mond heeft gehouden uit ongeloof.

Zelfmoord

V. pleegde maandagmiddag zelfmoord. Volgens het Openbaar Ministerie Oost-Brabant door met hoge snelheid frontaal in te rijden op een vrachtwagen. Bij de crash kwam hij om het leven.

Vrijdag, toen hij nog in Roemenië was, zou hij in een arm dorp zo’n tachtig kilometer van hoofdstad Boekarest het 11-jarige meisje mee hebben genomen in zijn auto.

Dankzij camerabeelden kwam de politie hem op het spoor toen het meisje als vermist was opgegeven. Rechercheurs spraken hem zaterdag, maar hij ontkende. Na het verhoor vertrok hij meteen naar de luchthaven om naar Nederland terug te vliegen.

Een dag later werd het lichaam van Mihaela gevonden, waarschijnlijk verkracht en daarna vermoord. De dag erna maakte de verdachte een eind aan zijn leven, in het dorp Escharen, niet ver van zijn woonplaats.

Tekst ©Telegraaf

Foto ©Politie Roemenië

Geef een reactie