6 december 2021

Verdachte moord Roemenië overleden

3 min read

ROEMENIË –  De Nederlander die in Roemenië werd verdacht van het ontvoeren en vermoorden van een meisje van 11 is overleden. De uit Cuijk afkomstige man, kwam vanmiddag om bij een auto-ongeluk in het Brabantse Escharen.

Het zou gaan om Johannes V.

Het OM denkt dat de man zelfmoord heeft gepleegd. Mogelijk reed hij met zijn auto bewust in op een vrachtwagen. De truck kwam gekanteld op de weg te liggen, volgens Omroep Brabant lijkt de vrachtwagenchauffeur ongedeerd te zijn.

Roemenië was op zoek naar de 47- jarige uit Cuijk, nadat het lichaam van het meisje, Mihaela Fieraru, zondag was gevonden in een veld op een paar kilometer van haar woonplaats Gura Sutii, niet ver van Boekarest.

Mogelijk werd het meisje op vrijdag een half uur nadat ze voor het laatst was gezien, verkracht en daarna gewurgd. Bij het bekijken van opnamen van bewakingscamera’s in het gebied kwamen drie auto’s in beeld die mogelijk iets met de zaak te maken hadden.

Een van de auto’s was door de Nederlander gehuurd, hij werd staande gehouden maar het lichaam was op dat moment nog niet gevonden. Daarom was er onvoldoende grond om hem te arresteren.

De man zou Roemenië hebben verlaten, autoriteiten hadden het OM ingelicht omdat hij mogelijk zou terugkeren naar Nederland.

Het OM laat weten dat de moord op het meisje onderzocht zal worden door de politie in Roemenië. De Nederlandse politie kan daarbij assisteren, als daarom gevraagd wordt.

Heb jij hulp nodig?

Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl

Tekst ©NOS
Foto ©Hoogland producties

Geef een reactie