1 december 2021

Peuter raakt gewond in attractie

3 min read

HENGELO – Vrijdagmiddag is er op de Lambertuskermis een peuter gewond geraakt. Het meisje is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. De attractie is gesloten.

Het meisje liep een hoofdwond op in de familie-achtbaan, tegenover de Hema. Wat de exacte oorzaak van het ongeval is, wordt nog uitgezocht door veiligheidswaakhond NVWA. Na een gesprek met de aanwezige politie heeft het personeel van de attractie de achtbaan gesloten.

Volgens een woordvoerster van de politie is het kind uit de attractie gevallen. Meer informatie over de toedracht van het ongeval of de aard van de verwondingen kon zij nog niet melden. „De attractie is gesloten zodat de NVWA onderzoek kan doen.”

Dat laatste bevestigt een woordvoerster van de gemeente, als vergunningverstrekker van de kermis. „Wij hebben de NVWA volgens procedure gealarmeerd. Deze instantie doet nu onderzoek naar het ongeval en beslist of en wanneer de attractie weer open kan. Heel vervelend voor ouder en kind wat hier is gebeurd.”

Exploitante Jowen (Wiens achternaam privé blijft voor de media) is geschrokken van het voorval: „Dit is nooit eerder gebeurd. Het meisje zat naast een ander kind en is omgevallen in het bakje. De ouders zaten in het bakje erachter. Wij adviseren altijd ouders om naast het kind te gaan zitten. Daar gaan we vanaf nu beter op letten. Het ligt niet aan onze attractie, die is goedgekeurd. We maken ons geen zorgen om de controle door de NVWA.”

Tekst ©Tubantia
Foto ©Hoogland Producties

Geef een reactie