6 december 2021

Grote brand in Tilburg

4 min read

TILBURG – Rond 03:15uur vannacht kregen hulpdiensten een melding over een brand bij een bedrijf aan de Kraaivenstraat.

De brand heeft zich inmiddels uitgebreid naar drie naastgelegen gebouwen, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio Midden- en west-brabant, de brandweer wordt ondersteunt door de luchtmacht.

Tot zover bekend gaat om Maitre Paul, Vollenhoven Olie en het bedrijf Van de Wijgert.

Iets voor halfzeven sloeg het vuur over op een vierde pand, dit pand zou van Euromaster Tilburg Truck zijn.

De brand ontstond rond 3.00 uur in een bakkerij. Ook een naastgelegen oliebedrijf staat in brand. Er zijn voor zover bekend geen slachtoffers. “Het voordeel als een brand midden in de nacht uitbreekt, is wel dat er geen mensen binnen zijn”, aldus de woordvoerder.

Door de plastic spullen die in de panden staan, is er sprake van veel rookoverlast in de omgeving. De brandweer adviseert omwonenden ramen en deuren gesloten te houden. Om 4.30 uur is een NL-Alert verstuurd naar bewoners in de regio.

De brandweer heeft metingen verricht. Daarbij zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten in de lucht. “Maar rook is altijd slecht, dus blijf uit de rook, is het advies.”

Wegen zijn afgesloten om hulpdiensten de ruimte te geven. De brandweer roept mensen ook op niet over de slangen te rijden.

Volgens de woordvoerder gaat het om een “zeer, zéér grote brand met metershoge vlammen”. De brandweer is met tachtig man aanwezig om de brand te blussen en probeert met alle macht te voorkomen dat de brand zich verder uitbreidt.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is. “We willen in eerste instantie voorkomen dat de brand nog verder overslaat. We gaan later kijken naar de oorzaak”, zegt de brandweer.

.Er zijn meerdere explosies geweest, en de omgeving van de Zevenheuvelenweg is afgezet. Roetdeeltjes verspreiden zich door de grote brand naar omliggende wijken. De brandweer adviseert dan ook om, net als met de rook, ramen en deuren te sluiten, ook worden bewoners geadviseerd de roetdeeltjes weg te spoelen en goed hun handen te wassen.

 

Tekst ©Nu.nl

Foto ©Hoogland Producties

Geef een reactie