1 december 2021

Oud voetbalprof geliquideerd

3 min read

AMSTERDAM – De man die woensdagavond bij een brandweer kazerne in Amsterdam is geliquideerd is de Surinaams-Nederlandse Kelvin Maynard, dit bevestigde de politie donderdagavond.

 

Maynard kwam in het 2008/2009 seizoen uit voor FC Volendam in de Eredivisie, hij speelde dat jaar achttien competitiewedstrijden. De verdediger was voor de Noord-Hollandse club ook actief in de Eerste Divisie en speelde op dat niveau ook voor FC Emmen.

De 32-jarige voetballer had ook succes internationaal, zo stond hij onder contract bij het Belgische Royal Antwerp FC en in Engeland bij Burton Albion.

De voormalige speler werd door twee mensen op een scooter beschoten toen hij woensdag in zijn auto reed.  Hij belandde met het voertuig in de voorgevel van een brandweerkazerne. Reanimatie van de brandweer en andere hulpdiensten mocht niet meer baten, Maynard overleed aan zijn verwondingen. De schutters zijn ontkomen.

In 2013 beëindigde Maynard zijn profcarrière om vervolgens actief te blijven op amateurniveau. Dit seizoen speelde hij voor Alphense Boys, dat uitkomt in de Hoofdklasse, het vijfde niveau in Nederland.

Donderdagavond is er een besloten bijeenkomst met het team en de staf van de club uit Alphen aan de Rijn. “Ons diepste medeleven gaat uit naar de vrouw en kinderen van Kelvin, zijn familie en vrienden”, staat op de website van Alphense Boys.

De competitiewedstrijd tegen Hollandia, die voor zaterdagavond gepland stond Alphense Boys uit tegen Hollandia, die voor zaterdagavond gepland stond, is vanwege de dood van Maynard uitgesteld.

 

Tekst ©Nu.nl

Foto ©Pro Shots

Geef een reactie