28 november 2021

Fortuna Sittard held overleden

3 min read

SCHOTLAND – Fortuna Sittard clubicoon, Fernando Ricksen, is vandaag overleden, zo maakte zijn voormalige club Rangers FC bekend.

Enkele maanden nadat de gevierde voetballer afscheid nam van zijn carrière, maakte hij op 30 Oktober 2013 bekend dat er ALS bij hem was geconstateerd. De laatste jaren trad hij meerdere keren naar buiten om over zijn ziekte te spreken. Eind maart was hij nog aanwezig bij een benefietwedstrijd ter ere van hemzelf in het Engelse Fleetwood.

Ricksen begon zijn profvoetballer carrière in 1994 bij Fortuna Sittard, voor hij de club in 1997 inruilde voor AZ, maar zijn carrière wou maar niet van de grond komen, tot hij in 2000 verhuisde naar de Schotse club Rangers FC. Ook hier ervaarde hij een moeilijk begin, hij groeide uit tot een turbulente maar belangrijke speler. Hij heeft met de club 2 Schotse premier league titels, 2 Schotse cups en 3 league cups gewonnen. Zes jaar later vertrok hij naar de Russische leeuwen, Zenit Saint Petersburg waar hij werd gezien als een roekeloze speler, ook hier kwam hij maar niet van de grond en werd zijn contract in 2009 ontbonden, de reden hiervan waren zijn gebreken in goed gedrag en discipline.
Een jaar lang heeft de pechvogel zonder club gezeten, uiteindelijk tekende hij opnieuw bij Fortuna Sittard waar hij gebleven is tot het einde van zijn carrière.

De 43 jarige voetballer had het ook in zijn privé leven niet altijd makkelijk. Zo was hij betrokken bij verschillende verkeers- en alchohol gerelateerde incidenten. Voor zijn alcohol gebruik en woede uitbarstingen ging hij in behandeling in 2006.

Hij is vandaag op 18 September 2019 overleden op 43 jarige leeftijd en laat zijn 7 jarige dochter en vrouw achter.

Tekst ©Hoogland producties
Foto ©Google

Geef een reactie