16 oktober 2021

Doodgeschoten man is Derk Wiersum, advocaat Nabil B.

3 min read

Amsterdam – De doodgeschoten man blijkt inderdaad Derk Wiersum te zijn. Advocaat van kroongetuige Nabil B.

Omwonenden werden woensdagochtend rond 07.30 uur wakker van drie schoten, gericht op de 44-jarige raadsman. Volgens buurtbewoners was zijn vrouw ook aanwezig, zij raakte niet gewond.

Nabil B zijn broer is vorig jaar maart ook al geliquideerd. Dit nadat hij een deal had gesloten met het OM over een liquidatie in Utrecht. Hij zou vertellen welke liquidaties hij heeft gepleegd maar ook wie zijn opdrachtgevers zijn geweest. Plotseling zei Nabil B en paar dagen geleden de samenwerking met het OM op.

Het slachtoffer was naast advocaat ook een rechter. PvdA fractievoorzitter Sofyan Mbarki noemt de liquidatie een forse inbreuk op onze rechtstaat, nooit eerder is een advocaat slachtoffer geworden van de moordlustige strijd in Amsterdam. Ook Christa Wiertz, president van de rechtbank in Amsterdam noemt het een aanslag op de rechtsstaat. De rechtbank heeft in een van de zittingszalen een bijeenkomst georganiseerd, voor iedereen binnen de muren van het gerechtsgebouw die daaraan behoefte had. De zaal blijft de hele dag open.

De advocaat, Derk Wiersum, werd langere tijd bedreigd. Hij zou geen vertrouwen hebben in politie en justitie, hij sprak met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Er zou volgende week gesproken worden met persoonsbeveiligers.

De schutter is nog altijd op de vlucht. Het signalement van de schutter luidt: man, tussen de 16 en 20 jaar, slank, ongeveer 1 meter 75 en gekleed in een zwarte hoodie.

De recherche wil weten wie de verdachte is. Heeft u iets gezien of gehoord, of andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 

Derk Wiersum laat twee jonge kinderen achter.

 

Geef een reactie