21 oktober 2021

Cocaïne smokkelaar veroordeeld

3 min read

OMMEN – Een man uit Almelo is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van een half jaar, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Naast de gevangenisstraf heeft hij ook nog een taakstraf van 240 uur opgelegd gekregen. De officier van justitie had twee jaar celstraf geëist.

De 40 jarige hoeft de cel niet meer in omdat hij de duur van de opgelegde straf al in voorarrest heeftuitgezeten. Hij heeft een proeftijd van twee jaar gekregen.

De Almeloër werd veroordeeld voor betrokkenheid bij de smokkel van vijftien kilo coke, van Brazilië naar Ommen. De cocaïne was opgelost in siroop en in flessen verpakt. De man zei zelf tijdens de terechtzitting dat hij er was ingeluisd.

De veroordeelde werd samen met twee plaatsgenoten en een man uit Den Ham gearresteerd in de zomer van 2015, toen de cocaïne werd uitgeladen op een bedrijventerrein in Ommen. De Almelose verdachte bestuurde een heftruck, waarmee de pallets met daarop de flessen vol coke uit een container werden geladen.

Een andere medeverdachte zit momenteel vast in het buitenland. De rechtszaak tegen hem wordt op een later moment gehouden. Een derde verdachte is voor de rechter gekomen voor wapenbezit, maar is hiervoor vrijgesproken. Hij wordt niet vervolgd voor de cocaïnesmokkel. De zaak tegen de vierde man die destijds werd opgepakt, is geseponeerd.

Tekst ©RTV Oost
Foto ©Hoogland producties

Geef een reactie