21 oktober 2021

Zeer grote brand Wierden (Overijssel)

2 min read

Bij het pand van Allure Verlichting in Wierden woedt momenteel een grote brand. De vlammen slaan uit het dak bij het gebouw aan de Handelsweg. Door middel van een NLALERT zijn omwonenden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Het pand staat volledig in brand. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand in het gebouw aanwezig. Er is sprake van veel rookontwikkeling, de wolken zijn in de wijde omgeving te zien. De Handelsweg is afgesloten.

De veiligheidsregio heeft een NL Alert verstuurd naar bewoners van de wijk De Stouwe. Dat houdt in dat hen geadviseerd wordt om ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer zet een drone in om een overzicht te krijgen van de brand.

Burgemeester Doret Tigchelaar is ter plaatse. Op straat stonden ook veel mensen te kijken naar de brand, zij werden door de brandweer op afstand gehouden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Inmiddels worden de mensen op zeer grote afstand gehouden. Er zou gesproken worden volgens getuigen van explosie gevaar. Dit is nog niet bevestigd. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand.

Hoogland-Producties.

Geef een reactie