28 november 2021

Aanslag 9/11 vandaag 18 jaar geleden

2 min read

Vandaag is het alweer 18 jaar gelden dat de wereld werd opgeschrikt door de aanslag op het WTC in New York en het Pentagon in Washington. Een vierde vliegtuig crashte in een veld in Shanksville, Pennsylvania, terwijl passagiers de kapers probeerden te overmeesteren. Mogelijk was het doel van dit vliegtuig het capitool of het witte huis.

Bij velen staat de aanslag van ‘nine eleven’nog helder op het netvlies. Terroristen pleegden met gekaapte -volle- vliegtuigen zelfmoordaanslagen door in beide torens van het WTC en het Pentagon te vliegen. Bijna drieduizend mensen kwamen waarvan ook mensen van de hulpdiensten kwamen hierbij om het leven.

9/11 wordt gezien als de zwaarste terreuractie uit de wereldgeschiedenis. Osama bin Laden en zijn Al Qaeda-netwerk eisten deze aanslag even later op. Osama bin Laden is in 2011 in Pakistan door een speciale eenheid van de VS neergeschoten en overleden.

De ‘architect’ van 9/11, Khalid Sheikh Mohammed, belandde achter de tralies in Guantanamo Bay. “Deze massamoorden waren bedoeld om ons angst te bezorgen en chaos te creëren. Ze hebben gefaald. Ons land is sterk”. Dit zij toenmalig Amerikaans president George W. Bush na de aanslagen.

Tekst:Hoogland-Producties
Foto:Pixabay

Geef een reactie