15 oktober 2021

Agenten wantrouwen korpsleiding

3 min read

Nadat vorige week een agent was neergeslagen door een feestganger van een trouwstoet zijn er nu meerdere agenten geweest die melding hebben gedaan van agressie jegens hun.

Erwin Koenen, vice voorzitter van politievakbond, zegt dat weinig agenten vertrouwen hebben in de aanpak van de korpsleiding en politiek.

Politieagenten geven aan dat ze zich niet gesteund voelen door de korpsleiding. Er wordt vaak te laat gereageerd, ook al zijn de intenties goed. Agenten verwachten en korpsleiding die voorop loopt om te kijken hoe agressie kan worden voorkomen. “Politiemensen zijn het zat” zegt Erwin Koenen.

Minister Grapperhaus, minister van justitie, heeft maandag in een kamerbrief geschreven dat hij geweld tegen agenten volstrekt onacceptabel vindt en dat bij binnen afzienbare tijd met de korpschef en het Openbaar Ministerie om tafel wil om te kijken welke maatregelen getroffen kunnen worden om geweld tegen agenten tegen te gaan.

Rob den Besten, voorzitter van de Centrale Ondernemings Raad van de politie, geeft aan dat hij het wantrouwen in de politiek herkent. Agenten worden gestimuleerd om aangifte te doen, na geweld, maar zien daar weinig van terug. En zolang een taakstraf wordt gegeven voor geweld tegen Politiemensen is er ook geen vertrouwen in de rechtbank.

“Soms is het een paar uur schoffelen en dan zijn de mensen weer op straat.” Aldus vice voorzitter van de ACR Koenen.

Geef een reactie