24 oktober 2021

Twee aanhoudingen bij controle Nieuwe Meer

4 min read

Amsterdam – Bij een integrale controle op zondag 25 augustus zijn op de Nieuwe Meer zijn twee personen aangehouden en is een waterscooter en geluidsapparatuur in beslag genomen.

Een 49-jarige man uit Amsterdam voer met een sloep en had vermoedelijk teveel alcohol gedronken. Nadat de verdachte eerst via de snelweg gevlucht was tijdens zijn aanhouding kon de politie hem later op de openbare weg alsnog aanhouden. In verband met een onwel wording verloor de politie deze verdachte kort uit het oog. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 0,9 promille. Op het water geldt een limiet van 0,5 promille voor de schipper. Deze verdachte is ook bekeurd voor de wet op de Identificatieplicht en het lopen op de snelweg. Een 39 jarige man uit Badhoevedorp raakte zijn waterscooter kwijt. De politie nam deze in beslag omdat hiermee een 42-jarige Amsterdammer zonder vaarbewijs te snel onverantwoord tussen zwemmers aan het varen was.

Illegaal feest
De politie maakte ook een einde aan een illegaal feest, waar minimaal 500 personen aanwezig waren, en nam apparatuur waarmee versterkte muziek ten gehore werd gebracht in beslag. Tijdens dit ‘feest’ zijn drie mensen onwel geworden vermoedelijk door de combinatie van drank- en/of drugsgebruik en de hoge temperatuur. Deze personen zijn allemaal ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is diverse malen door omstanders beledigd op met moment dat ze aan deze personen hulp verleenden. In verband met de prioriteit op dat moment is hierop geen actie op ondernomen. Later hield de politie wel een 40-jarige man uit Amsterdam aan voor belediging.

De integrale controle op het water is uitgevoerd door Belastingdienst, Gemeente Amsterdam, Waternet, Agentschap Telecom, Inspectie Leefomgeving en Transport, politie Landelijke Eenheid en Team Water en Havens eenheid Amsterdam. Gelet op de resultaten volgen er meer van dit soort controles om de overlast tegen te gaan en de veiligheid op het water te vergroten.

Tekst: Politie.nl
Foto: Hoogland-Producties

Geef een reactie