1 december 2021

OM eist drie jaar cel voor seksueel misbruik 3 jarig buurmeisje

3 min read

MUSSELKANAAL – Het Openbaar Ministerie eist tegen een 31-jarige man uit Musselkanaal een celstraf van 3 jaar wegens het seksueel misbruik van zijn 3-jarig buurmeisje. Hiervan is één jaar voorwaardelijk.

De OVJ (Officier van Justitie) eiste verder een schadevergoeding van €5000,- en een behandeltraject.

De 31-jarige man paste op 14 juli 2017 op zijn zoontje en buurmeisje in Musselkanaal, terwijl de moeders samen op stap gingen. Bij thuiskomst vertelde het 3-jarig meisje aan haar moeder wat haar was overkomen.

Omdat het meisje erg gedetailleerd was met haar verhaal, nam de moeder haar dochtertje mee naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Tijdens het onderzoek zijn bij het geslachtsdeel van het kind spermacellen aangetroffen van de 31-jarige verdachte. De man ontkent, omdat volgens hem de mogelijkheid bestaat dat de spermacellen aan zijn vingers zaten en die via het aankleden op die plek terecht zijn gekomen. De Officier van Justitie  geloofde dit niet.

Tevens stond de ook terecht voor het mishandelen van zijn vriendin op 23 februari van dit jaar. De vrouw had verwondingen bij haar oor. Ze hadden die dag ruzie, maar er was geen sprake van mishandeling, aldus de verdachte.

Het slachtoffer trok later haar verklaring in, omdat de verdachte inmiddels bij een psycholoog liep.

Het OM besloot, ondanks de intrekking, ook de vervolging van mishandeling door te zetten. ‘Ook al valt dit feit in het niet bij het andere feit’, aldus de Officier van Justitie.

Over 2 weken doet de rechtbank uitspraak.

Bron: ©RTV Noord

Foto: ©Pixabay

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie