15 oktober 2021

van moord verdachte tieners dood aangetroffen bij rivier Canada

5 min read

De Canadese politie heeft woensdag laten weten dat de twee tieners die ervan worden verdacht dat zij drie mensen hebben vermoord in British Columbia, dood zijn gevonden. Een autopsie moet hun identiteit nog definitief bevestigen, maar de politie is er zeker van dat het om het gezochte tweetal gaat.

 

De afgelopen weken hield de politie een massale klopjacht op Kam McLeod (19) en Bryer Schmegelsky (18) in de wildernis van de noordelijke provincie Manitoba. Daar trof de politie langs de oever van de Nelson-rivier in de bossen twee lijken aan die volgens de autoriteiten van de verdachte tieners zijn. Zij werden aangetroffen in  de buurt van Fox Lake Cree Nation, een gehucht waar eerder een uitgebrande auto van de tieners werd aangetroffen. Op de oevers van de rivier trof de politie deze week ook al spullen van de twee aan. ‘De zoektocht is voorbij’, meldde de Royal Canadian Mounted Police op haar website.

De twee werden ervan verdacht dat zij vorige maand de Amerikaanse Chynna Deese (24) en haar Australische vriend Lucas Fowler (23) op een verlaten snelweg in het noorden van British Columbia hadden vermoord, toen zij met een busje door Canada trokken. Deese en Fowler hadden elkaar in Kroatië leren kennen en hadden sindsdien samen verscheidene reizen gemaakt. Wat het motief voor de moord was, is nog steeds onduidelijk.

Aanvankelijk dachten de autoriteiten dat McLeod en Schmegelsky zelf iets was overkomen, aangezien ze spoorloos waren. Maar al gauw viel de verdenking op hen, toen de politie enkele dagen later 300 kilometer verder het lijk van Leonard Dyck, een botanist uit Vancouver, vond. Niet ver daarvandaan troffen agenten de uitgebrande wagen van McLeod en Schmegelsky aan.

De twee werden drie weken geleden voor het laatst gezien in Gillam, een stadje met iets minder dan 1.300 inwoners, die verspreid over een gebied van ongeveer 2.000 vierkante kilometer wonen. Daarna hielden zij zich vermoedelijk schuil in de bossen van de noordelijke provincie. Hoe zij om het leven zijn gekomen is nog onbekend.

McLeod en Schmegelsky zijn jeugdvrienden uit Port Alberni, een stadje op Vancouver Island, dat een paar jaar geleden ‘de slechtste plek van Canada’ werd genoemd, vanwege de hoge criminaliteit en de hoge werkloosheid. De jongens hadden de afgelopen maanden bij supermarktketen Walmart gewerkt en wat geld gespaard om de wereld in te trekken. Ze vertelden hun familie dat ze naar Alberta gingen om een betere baan te zoeken en vertrokken op 12 juli van huis.

Foto:Pixabay

Geef een reactie