21 oktober 2021

Acht jaar cel en tbs geëist voor poging tot moord op drie eigen kinderen

3 min read

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Ruben de V. ervan in november vorig jaar zijn drie kinderen en zichzelf te hebben willen ombrengen door brand te stichten in zijn woning. Het OM heeft dinsdag acht jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen hem geëist.

De V. en zijn kinderen konden door de brandweer bijtijds uit het brandende huis aan de Ravensdonk in Eindhoven worden gered. De brand bleek aangestoken.

Het onderzoek richtte zich al snel op de 31-jarige vader als dader. Uit zijn zoekgeschiedenis op internet bleek dat de man een doodswens had. Die zou te maken hebben gehad met de problematische scheiding van zijn vrouw. Ook zou hij zijn kinderen te weinig zien.

In de woning bleek met de rookmelder geknoeid te zijn, waardoor die niet afging toen het vuur en de rook zich door de woning verspreidden.

Gezin sliep in nacht voor brand op zolder

De officier van justitie haalde ook de verklaring van de oudste zoon van de verdachte aan. De jongen vertelde dat alle kinderen in de nacht voor de brand, tegen hun gewoonte in, samen met hun vader op de zolder sliepen.

“Ook dit duidt op actieve betrokkenheid van verdachte bij opzettelijke brandstichting”, aldus de officier. Het OM neemt het de man ook kwalijk dat hij door brand te stichten zijn buren in gevaar heeft gebracht.

De V. zelf ontkent alle betrokkenheid en verklaart dat de brand mogelijk is ontstaan door de open haard.

Tekst:Nu.nl

Foto: Pixabay

Geef een reactie